‘Android krijgt vernieuwde navigatieknoppen’

27 juni 2016 1 Minuut 0 Reacties
android-navigatieknoppen-nieuw

Als we de nieuwste geruchten over het besturingssysteem Android mogen geloven, dan komen er nieuwe navigatieknoppen voor het OS aan. Deze nieuwe knoppen wijken niet heel ver af van de standaard; de homeknop zal wel veel meer kleur gaan krijgen.

Nieuwe navigatieknoppen voor Android

Mogelijk zal Google nieuwe navigatieknoppen gaan introduceren voor Android. Het geruchtencircuit heeft deze afbeelding naar buiten gebracht, waardoor het moeilijk te zeggen is of deze knoppen ook daadwerkelijk geïmplementeerd zullen worden. De verwachting is dat we deze knoppen in Android N gaan tegenkomen. Helaas is het zo dat geen van de preview-versies van het OS (operating system) deze knoppen bevatten, waardoor het wederom met weinig zekerheid te melden is. Google heeft niet gereageerd op de gelekte informatie.

Daarnaast is er nogal wat verwarring gecreëerd. Want deze knoppen zouden alleen zichtbaar zijn op de nieuwste Android-toestellen van Google (binnen de Nexus-lijn) en mogelijk dus niet op álle smartphones en tablets die op Android draaien. De homeknop in het midden wordt van veel kleur voorzien; die kleuren zouden bewegen wanneer je de knop even ingedrukt houdt. Uiteraard is het zo dat het nieuwe design verder weinig impact heeft op de manier waarop je de knoppen gebruikt. Google zal dan ook zijn redenen voor de verandering hebben.

Reacties (0)