Andere Android 4.1 Jelly Bean interface voor 7 inch tablets

06 juli 2012 1 Minuut 0 Reacties
Android-4-1-Jelly-Bean-4

Een van de dingen die opviel tijdens de presentatie van de ASUS Nexus 7 tablet was de aparte interface van Android. In eerste instantie werd gedacht dat Android 4.1 Jelly Bean voor tablets een nieuwe interface zou brengen of dat Google een smartphone interface gebruikt zou hebben voor de Nexus 7. Nu blijkt dat Google een andere interface voor 7 inch tablet ontwikkeld heeft.

Met Android Honeycomb en Android 4.0 Ice Cream Sandwich had Google twee verschillende interfaces; een voor smartphones en een voor tablets. Met de introductie van Android 4.1 Jelly Bean komt hier nog een extra interface bij. Kleinere tablets, waarschijnlijk rond de 7 inch, krijgen een interface zoals op de Nexus 7 te zien is. Deze doet denken aan de smartphone interface maar is dus wel speciaal voor tablets ontwikkeld.

7 inch tablets

Verschillen met de tablet interface zijn de notificatiebalk die bovenin het scherm verschijnt (en uitklapt) in plaats van onderin de taakbalk en het feit dat de interface vast staat in portrait (verticale) modus. Homescreens kunnen dus niet in landscape modus gebruikt worden maar applicaties krijgen deze mogelijkheid wel. Zo heeft de GMail app op de Nexus 7 een interface met verschillende ‘windows’. In horizontale modus zie je links een overzicht van je e-mails en rechts de e-mail die je aan het bekijken bent.

10 inch tablets

Tablets met een groter display, waarschijnlijk rond de 10 inch, krijgen binnen Android 4.1 Jelly Bean tot de interface die we kennen van tablets die draaien op Android 3.0 of hoger. Deze interface past zich aan aan de oriëntatie van de tablet en beschikt over een notificatiebalk die geïntegreerd is met de taakbalk onderin het scherm.

Advertentie

Drie interfaces

Er zijn met de komst van Jelly Bean dus drie verschillende interfaces; een voor ‘grote’ tablets, een voor ‘kleine’ tablets en een voor smartphones. Toch is het niet helemaal duidelijk welke interface op welke tablet verschijnt. Er zijn namelijk al tablets met een schermformaat van 7.7 inch of 8.9 inch gelanceerd welke precies tussen 7 inch en 10 inch in vallen.

Meer informatie over de beschikbaarheid, specificaties prijs vind je op de productpagina van de Nexus 7 tablet.

Bron: Computerworld

Reacties (0)