ADV: Een VPN op je tablet maakt meer mogelijk

24 januari 2020 2 Minuten 0 Reacties
vpn-2714263_1920

Jouw tablet, veilig van hackers en meekijkers. Vrij van vervelende advertenties en malware. Een bron van urenlange entertainment met Netflixshows die normaliter niet vanuit Nederland te bekijken zijn. Klinkt goed, zul je zeggen, maar hoe regel ik dat? Er is een manier om met je tablet van alle mogelijkheden die het internet biedt gebruik te maken, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je digitale privacy en veiligheid. Het kan allemaal met een Virtual Private Network (VPN).

Een VPN, wat is dat?

Een VPN is een service die je internetverkeer beveiligt door verbinding te leggen tussen jouw device en een zeer goed beveiligde server op afstand. Al het dataverkeer tussen jouw computer, smartphone of tablet en de VPN-server is nu versleuteld, en niet toegankelijk voor onbevoegden. Handig, bijvoorbeeld als je met je werklaptop vanaf thuis veilig verbinding wilt maken met het netwerk van je werkgever. Maar een VPN is niet alleen een goede optie voor computers en laptops. Ook tabletgebruikers kunnen gebruik maken van de vele voordelen die een VPN biedt. We noemen er twee die zeker de moeite waard zijn.

Stream wat je wilt in binnen- én buitenland

VPNs bieden de mogelijkheid verbinding te leggen met een beveiligde server in een ander land. Hiermee verandert ook het IP-adres van je (nu versleutelde) locatie. Wat heb je hieraan? Welnu, wist je bijvoorbeeld dat de Amerikaanse versie van Netflix honderden films en series méér te bieden heeft dan de Nederlandse versie? Met een VPN kun je een Amerikaanse server kiezen, waarna Netflix denkt dat je in de VS zit. Voilà, duizenden uren nieuwe content ligt nu aan je voeten. Dit omzeilen van geografische blokkades kun je ook inzetten om bijvoorbeeld BBC iPlayer of Hulu te kijken.

Het werkt ook andersom: zit je met je bips op het strand in Bali, maar wil je voor geen geld de nieuwe aflevering van Wie is de Mol missen? NPO blokkeert kijken vanuit buiten de Europese Unie. De oplossing is eenvoudig: Verbind je tablet via de VPN-software met een Nederlandse server, en bam, je kunt lekker Nederlandse TV kijken met een cocktail in de hand.

Veilig en snel op publieke netwerken

Handig, even je mail en Facebook checken bij de Mac of in de trein. Kijk echter uit voor kwaadwillenden die via datzelfde netwerk bij jouw persoonlijke gegevens kunnen, met alle nare gevolgen van dien. De versleutelde verbinding die een VPN legt, beschermt je op openbare wifinetwerken.

Een mooie bijkomstigheid is dat je met je VPN-verbinding het afknijpen van internetsnelheid door de netwerkbeheerder of service provider kunt omzeilen. Throttling, zoals dit in het Engels genoemd wordt, zorgt voor een trage internetverbinding waar je nog geen fatsoenlijk YouTubefilmpje mee kan kijken. Een VPN kan in veel gevallen zorgen dat deze beperking opgeheven wordt.

Je ziet, ook voor tabletgebruikers biedt een VPN mooie voordelen. Informeer jezelf goed over welke VPN voor jouw situatie en tablet geschikt is en geniet van een veiliger en opener internet!

Dit artikel is geschreven in opdracht van VPNdiensten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)