Gesponsord Mobile Gesponsord door PrijsVergelijken.nl

ADV: Besparen op jouw telefoonabonnement? Zo doe je dat!

20 maart 2021 2 Minuten 0 Reacties
pexels-photo-1310532

Wil je besparen op jouw telefoonabonnement? Hoe je dat precies doet lees je hier. In deze tekst helpen wij jou hier een handje bij.

Ben je in het bezit van een smartphone? Dan is de kans groot dat je hier een abonnement voor hebt afgesloten. Je betaalt in dat geval een vast bedrag per maand en krijgt hiervoor een bepaald aantal belminuten, sms’jes en MB’s. Sommige mensen betalen zich alleen scheel aan abonnementskosten. Geldt dit ook voor jou?

Vergelijk providers met elkaar

Heb je nog geen mobiele telefoon? Dan kan je deze in combinatie met een abonnement afsluiten. Heb je altijd al een Samsung gehad, dan zal je nu waarschijnlijk weer naar een Samsung telefoonabonnement. neigen. Zorg er wel voor dat je providers goed met elkaar vergelijkt voor je iets afsluit. De prijzen kunnen nogal uiteen lopen.

Sluit daarom nooit het eerste beste abonnement af dat je tegenkomt. Doe je dit wel? Dan betaal je zeer waarschijnlijk onnodig veel geld voor jouw smartphone. Om dit te voorkomen, raden wij je aan om verschillende providers met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door de website van een aantal providers te bezoeken, maar deze manier van vergelijken is nogal tijdrovend. Gelukkig kun jij je tegenwoordig richten tot een vergelijkingssite. Hier vergelijk je binnen een paar tellen verschillende providers met elkaar. Zodoende weet je snel waar je het goedkoopste telefoonabonnement afsluit.

Advertentie

Kies voor sim only

Voor een telefoonabonnement betaal je tegenwoordig al snel een paar tientjes per maand. Vind je dit te gortig? Dan is sim only misschien iets voor jou. Je sluit hier eveneens een abonnement af, maar je betaalt er aanzienlijk minder voor. Hoe dit komt? Doordat je bij sim only niet betaalt voor het toestel, maar enkel voor het abonnement. Sim only is vooral geschikt voor mensen waarvan de huidige telefoon nog in goede staat is. Ook voor sim only geldt overigens dat de prijzen van abonnementen behoorlijk kunnen verschillen. Ga daarom altijd eerst sim only vergelijken alvorens je de knoop doorhakt.

Is prepaid iets voor jou?

Waar je bij een abonnement iedere maand nieuwe belminuten, sms’jes en/of internet krijgt, is dit bij prepaid niet het geval. Hier gebruik je namelijk een saldo, dat je zelf op moet waarderen. Voor iedere minuut die je belt, sms die je verstuurt of MB die je gebruikt, wordt er een bedrag van jouw saldo afgeschreven. Het grote voordeel van prepaid is dat je niet vastzit aan maandelijkse kosten. Je waardeert jouw saldo op als dit nodig is. Bovendien betaal je op deze manier niet voor belminuten, sms’jes en MB’s die je niet gebruikt. Dit is bij een abonnement wel het geval. Prepaid is met name geschikt voor mensen die niet veel bellen, sms’en of buiten de deur internetten.

Deze tekst is een partnerbijdrage.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)