Adobe Flash Player installeren op je Android (Jelly Bean) tablet

02 december 2012 3 Minuten 63 Reacties
Adobe-Flash-player-10.2-Android

We weten al een tijdje dat het einde van Flash nabij is. Apple ondersteunt Flash al vanaf het begin af aan niet, binnen Android is de ondersteuning sinds Android 4.0 ICS verdwenen en Microsoft legt met Windows 8 beperkingen voor het gebruik van Flash op. Maar, het probleem is dat nog veel websites gebruik maken van Flash content waardoor je Flash ondersteuning nodig hebt.

HTML5 is de beoogde vervanger van Flash en wordt door de moderne browsers perfect ondersteund. Echter spelen nog niet alle websites die van Flash gebruikmaken hier op in waardoor je op mobiele apparaten content soms niet kunt zien. Eerder heb ik het gebruik van Flash binnen Windows 8 al behandeld en vandaag kijk ik naar het gebruik van Flash op Android tablets zonder Flash ondersteuning.

Pas een instelling aan

De Flash applicatie was tot voor kort via de Google Play Store te downloaden waardoor het toevoegen van Flash ondersteuning niet zo lastig was. Helaas heeft Adobe deze applicatie verwijderd waardoor je aangewezen bent op een andere manier om toch Flash content te kunnen bekijken. Gelukkig zijn er diverse ontwikkelaars en anderen binnen de open-source community die jou als Android gebruiker graag helpen.

Hiervoor moet je wel een simpele instelling op je tablet aanpassen. Ga naar ‘instellingen’ en ‘beveiliging’. Vink hier de optie ‘Onbekende bronnen’ aan. Let wel; hiermee omzeil je de controle van de Play Store waarmee je geen garantie hebt dat een app geen risico’s met zich meebrengt met betrekking tot kwaadaardige software of het gebruik van je persoonlijke gegevens.

Advertentie

Flash Player downloaden

Een interessante website waar je vaak veel informatie kunt vinden over extra mogelijkheden binnen Android, het rooten van je tablet en het installeren van apps die niet in de Play Store te vinden zijn is XDA Developers. Daar is al een tijdje een thread (tweede thread) te vinden over het installeren van Flash op je Android (Jelly Bean) tablet. Binnen de thread, welke up-to-date gehouden wordt, vind je de meest recente Flash Player versie voor Android. Momenteel is via deze directe links (– links verwijderd, zie links in voorgaande zin voor directe links naar bestanden –) de meest recente Flash Player versie te downloaden. Navigeer met je tablet naar deze link en download het bestand of download het bestand op je computer en zet het over naar je tablet.

Flash Player installeren

Eenmaal gedownload kun je de applicatie installeren. Mocht het zo zijn dat je het APK bestand niet kunt vinden en je ook geen melding krijgt dat het bestand geopend of geïnstalleerd kan worden, download dan een bestandsmanager applicatie (bijvoorbeeld File Expert) waarmee je het APK bestand opzoekt en installeert. Wanneer Flash geïnstalleerd is heb je alleen nog een web browser nodig die het ondersteunt, bijvoorbeeld Firefox of Dolphin browser. Wanneer je content op een Flash website wilt bekijken zul je de website via een van deze browsers moeten openen.

Note: Flash voor Android wordt niet meer ondersteund door Google en/of Adobe waardoor er geen garantie is dat alles 100 procent werkt, 100 procent veilig is en ook snel werkt.

Meer tips en tricks

Bekijk meer tips, adviezen en tricks voor Android tablets in onze uitgebreide tips database of bekijk de recente tips in ons tips archief.

Ook kun je terecht in de tablet database om tablets te vergelijken en artikelen per tablet op te zoeken.

Reacties (63)