Steam Machines-spelcomputers eind 2015 verkrijgbaar

04 juni 2015 1 Minuut 0 Reacties
steam-machines-spelcomputers

Valve, een gameproducent, heeft bekendgemaakt dat de Steam Machines, die zijn ontworpen door het bedrijf, eind 2015 op de markt verschijnen. De spelcomputers komen oktober aan bij de mensen met een pre-order, maar dit geldt voorlopig alleen voor Noord-Amerika.

Steam Machines van Valve: pc gaming voor op de televisie

Valve is een gameproducent, bekend van de populaire shooter Half-Life 2, en bedenker van de Steam Machine. Een Steam Machine is in feite een pc voor onder je televisie, maar dan gericht op gaming. Dat klinkt alsof het elke andere spelcomputer is, zoals een Xbox One of PlayStation 4, maar het verschil zit hem in het besturingssysteem en de controller van het apparaat. Het OS is namelijk een aangepaste versie van Steam, dat je op pc aantreft als een uitgebreide gamesbibliotheek, -community en meer – dat wil Valve naar tv brengen.

Valve werkt samen met Alienware en Cyberpower, twee populaire gaming pc-bouwers, aan de hardware, maar in principe mogen meerdere fabrikanten hun eigen console bouwen. Zolang het OS van Steam maar gebruikt wordt, kan het een Steam Machine genoemd worden. Maar die apparaten worden pas na de Noord-Amerikaanse release van eind 2015 verwacht. Het mooie aan de Steam Machine is ook dat de gebruiker in staat is zelf de hardware te modden: je kunt componenten verwijderen en toevoegen en zo je eigen machine bouwen.

Juist, net als een pc, dus. Helaas is het wel zo dat een groot deel van de huidige Steam-bibliotheek niet zal werken met het SteamOS, aangezien die gebouwd is op Linux. En triple-A-spellen ondersteunen dat besturingssysteem vaak niet, waardoor je, vooral in het begin, het moet doen met een mager gamesaanbod. Gelukkig is het wel mogelijk je gamesbibliotheek te streamen vanaf je pc naar een Steam Machine, zodat je in elk geval al je al gekochte spellen kunt spelen in de woonkamer. Over een Nederlandse release is helaas niets bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)