Netflix waarschijnlijk vanaf 11 september beschikbaar in Nederland

21 augustus 2013 1 Minuut 1 Reacties
Netflix

Dat Netflix op korte termijn naar Nederland zou komen was reeds bevestigd maar over de exacte lanceerdatum, de prijs en het aanbod was nog niks bekend. Vandaag heeft het bedrijf een uitnodiging naar de pers verstuurd waarin 11 september als lanceerdatum genoemd wordt.

Op 11 september houdt video-on-demand dienst Netflix een evenement in Amsterdam waar de dienst officieel gelanceerd zal worden. Hoewel niet direct bevestigd wordt dat de dienst ook vanaf die dag te gebruiken is lijkt dit wel waarschijnlijk.

Netflix is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. Eerder deze week zagen verschillende Nederlandse abonnees met een Amerikaans account Nederlandse content in het aanbod verschijnen. Wat we qua aanbod van films en series exact kunnen verwachten in Nederland blijft vooralsnog de grote vraag. Daarover wordt op 11 september meer duidelijkheid gegeven. Wel lijkt zeker dat door Netflix zelf ontwikkelde series als House of Cards en Arrested Development onderdeel zullen uitmaken van het aanbod. Game of Thrones zal waarschijnlijk geen deel uitmaken van het aanbod omdat deze serie wordt uitgezonden door betaalzender HBO.

Ook over de prijs wordt al weken gespeculeerd. Voor een bedrag van 7,99 euro per maand zouden Nederlandse gebruikers onbeperkt toegang krijgen tot het complete aanbod. Ook dit is echter nog niet door Netflix bevestigd.

Via: Tweakers

Reacties (1)