Microsofts xCloud-dienst streamt Xbox-spellen naar consoles, pc’s en meer

08 oktober 2018 1 Minuut 0 Reacties
xbox-one-x-console-1

Microsoft heeft officieel xCloud onthuld: een gamestreamingdienst waarmee je Xbox-spellen streamt naar gameconsoles, pc's en mobiele apparaten. Vanaf volgend jaar kunnen ook gewone gamers meedoen met het testen van deze nieuwe service.

Dit is xCloud van Microsoft

Microsoft heeft officieel zijn gamestreamingdienst onthuld, genaamd xCloud. Deze dienst moet straks werken op spelcomputers, pc’s en mobiele apparaten. In een blogpost schrijft Kareem Choudry dat het uitbouwen van de dienst een meerjarenplan nodig heeft en dat er in 2019 wordt getest met gewone gamers, om te zien wat het systeem precies nodig heeft om te kunnen functioneren op allerlei verschillende apparaten. Microsoft heeft speciale hardware gemaakt voor zijn datacenters, zodat het systeem goed kan werken.

Dat betekent dat de huidige en toekomstige Xbox-spellen allemaal zullen werken met xCloud. De games worden gestreamd naar de apparaten en kunnen worden gespeeld met draadloze Xbox One-controllers. Er wordt op creatieve wijze omgegaan met de vertraging onderweg, op basis van geavanceerde netwerktechnieken, waardoor er zelfs op een 4g-netwerk gespeeld zou moeten kunnen worden. De gamestreamingdienst van Nvidia laat zien dat het mogelijk is, al kan niet elk spel gespeeld worden zoals je zou willen.

Check onze artikelen met de beste games van dit moment: deel 7a en deel 7b. Eind oktober verschijnt het nieuwste overzicht, met onder meer Shadow of the Tomb Raider en Forza Horizon 4. Lees ook onze recensie van de Microsoft Xbox One X.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)