De Ataribox wordt een soort NES Classic, maar dan met Atari-spellen

17 juli 2017 1 Minuut 0 Reacties
ataribox

Atari heeft meer informatie omtrent de Ataribox vrijgegeven. De spelcomputer zal vergelijkbaar zijn met de NES en SNES Classic. Naast oudere titels, zullen er ook nieuwe games op te spelen zijn. Helaas weten we nog niet om welke spellen het gaat.

Dit is wat we weten over de Ataribox

Tijdens de gamebeurs E3 liet Atari weten te werken aan een nieuw product. Veel informatie werd er destijds niet vrijgegeven, maar er was wel een korte teaser. Daaruit was op te maken dat de spelcomputer zou worden vormgegeven als de eerder gelanceerde Atari-spelcomputers, maar meer ook niet. Nu heeft de spellenboer meer informatie vrijgegeven. De doelstelling van de fabrikant is om een product te maken dat eer doet aan het verleden van de fabrikant, dat toch nieuw aanvoelt en geschikt is voor oude, maar ook nieuwe, Atari-fans.

Het design van de nieuwe Ataribox, zoals de console gaat heten, is geïnspireerd door de oude Atari-consoles, zoals de Atari 2600 met zijn houten paneel. Onder de panelen zitten led-lampjes die er doorheen schijnen. Ook is er een sd-kaartsleuf, hdmi-poort en zijn er vier usb-poorten aanwezig. Er komen straks twee versies aan: één versie die van hout gemaakt is en één versie in de kleuren zwart en rood. De twee verschillende versies van de spelcomputer kun je bekijken op de bovenstaande afbeelding. Echte foto’s zijn er nog niet.

Atari is voornemens om klassieke games te brengen naar de Ataribox, evenals ‘huidige content’. Het is nog niet bekend wat dat voor content is, maar het zou kunnen zijn dat Atari wederom een opgepoetste versie van Rollercoaster Tycoon zou kunnen uitbrengen. Maar over het algemeen lijkt het erop dat Atari dezelfde route als Nintendo wil nemen en een soort NES of SNES Classic wil aanbieden: retrospellen op nieuwe hardware. Helaas heeft Atari verder geen informatie vrijgegeven over de content, prijs of een releasedatum.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)