Xiaomi brengt Q2 televisies met Google TV naar de Benelux

04 oktober 2022 1 Minuut 0 Reacties
Xiaomi Q2 tv

Xiaomi heeft een nieuwe tv-serie aangekondigd die deze maand ook in de Benelux op de markt moet verschijnen. De Q2-serie televisies draaien op Google TV.

Waar de Q1-serie televisies van Xiaomi nog op Android TV 10 draaiden krijgen de Q2-serie televisies de beschikking over Google TV. Dit smart tv-platform is een soort laag bovenop Android TV, ontworpen zodat je gemakkelijk en sneller kunt vinden waar je naar op zoek bent. De tv’s komen met 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen.

De nieuwe televisies van Xiaomi zijn lcd-televisies die gebruikmaken van de QLED-technologie. Hiermee moeten rijkere kleuren en een hogere helderheid mogelijk gemaakt worden. De panelen zijn gemaakt door Samsung en hebben een verversingssnelheid van 60Hz. Ook beschikken de televisies over drie HDMI-poorten, inclusief ondersteuning voor HDMI eARC.

Daarnaast zijn de Q2-serie televisies van Xiaomi uitgerust met twee usb 2.0-poorten, een 3.5mm-poort, een optische uitgang en een ethernetaansluiting. Draadloze communicatie vindt plaats via WiFi of bluetooth. Voor de audioweergave zijn de tv’s voorzien van ingebouwde 15 watt-speakers en er wordt een bluetooth afstandsbediening meegeleverd.

Xiaomi brengt de Q2-serie televisies op de markt voor prijzen vanaf 599 euro. Hiervoor krijg je een 50-inch variant.

Reacties (0)