Gesponsord Beeld Gesponsord door Surfshark

Films en series van over de hele wereld bekijken

30 juli 2020 2 Minuten 0 Reacties
Branded_photos-2

Legaal films en series kijken wordt steeds gemakkelijker. Het is helemaal niet meer nodig om zich met illegale diensten in te laten of om films en series illegaal te downloaden. Netflix en soortgelijke aanbieders hebben een enorm aanbod, waar zeker iets van jouw gading bij zit. Alleen is niet het gehele aanbod in Nederland te zien. Gelukkig is daar een trucje voor: het gebruiken van een VPN.

Wat is een VPN?

VPN staat voor ‘Virtual Private Network’. Dit is een versleutelde privéverbinding tussen het apparaat dat je gebruikt om mee te internetten en het internet zelf. Deze versleutelde verbinding zorgt ervoor dat er geen gegevens kunnen worden afgetapt. Het biedt dus extra veiligheid.

Als je een VPN gebruikt, wordt er verbinding gemaakt met een externe server. De gebruiker krijgt dan ook het IP-adres van deze server. Dat houdt in dat de gebruiker zijn of haar eigen IP-adres niet te zien valt. En dat is handig, want dan kunnen aanbieders van films en series dat ook niet zien. Zij bepalen je locatie aan de hand van het IP-adres.

Verschil in aanbod van streamingdiensten

Onder meer Netflix heeft een groot aanbod aan films en series. Maar niet het gehele aanbod is in Nederland te bekijken. Dat heeft vooral te maken met auteursrechten. Netflix heeft soms wel de rechten voor het vertonen in Amerika, maar niet in Nederland. Daardoor is er een verschil in aanbod van de Nederlandse en de Amerikaanse versie.

Advertentie

VPN-gebruikers kunnen vaak kiezen uit de locatie van de server waarmee ze verbinding willen maken. Zo kun je ook Amerika kiezen. Wanneer je dit doet, kun je ook verbinding maken met de Amerikaanse Netflix en het volledige aanbod bekijken.

Andersom werkt het ook: ben je op vakantie in het buitenland en wil je Nederlandse films en series van bijvoorbeeld KIJK of Film.nl zien? Dan maak je in het buitenland verbinding met een Nederlandse VPN-server. Het Nederlandse aanbod wordt dan gewoon zichtbaar.

Is streamen met een VPN legaal?

Veel mensen vragen zich af of het streamen met een VPN legaal is. Het antwoord is: ‘Ja, zolang je gebruik maakt van legaal aanbod.’ En daarmee bedoelen we dus geen torrents, maar legitieme, betaalde aanbieders van films en series zoals Netflix en Hulu.

Een VPN gebruiken is legaal in Nederland. Maar het is wel belangrijk dat je je goed houdt aan de gebruiksvoorwaarden van de dienst waarmee je kijkt, en van de VPN-aanbieder. Wanneer je voor een VPN-aanbieder kiest, doe je er goed aan van tevoren te bekijken of de aanbieder genoeg bandbreedte en snelheid biedt. Zo weet je zeker dat je optimaal kunt genieten van jouw favoriete films en series.

Dit artikel is geschreven in opdracht van Surfshark.

Reacties (0)