Voor de eerste keer in tien jaar wereldwijd minder TV’s verkocht

05 april 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-F8000-Smart-TV

Al jaren gaat het de Tv-industrie wat betreft verkochte TV's voor de wind. Elk jaar was er namelijk nog een stijging zichtbaar ten opzichte van het jaar ervoor, tot afgelopen jaar. Uit onderzoek van IHS iSuppli blijkt dat in 2012 voor het eerst in 10 jaar een daling van het aantal verscheepte TV's waar te nemen was.

Daling verscheepte TV’s

In 2011 werden er nog 254.6 miljoen TV’s verscheept maar in 2012 daalde dit aantal naar 238.5 miljoen stuks. Vooral in Japan was een sterke daling te merken, maar ook het aantal verkochte TV’s in Noord-Amerika en West-Europa daalde. Markten als China en Oost-Europa hebben het afgelopen jaar wel groei laten zien. Toch betekent dit niet dat de daling ingezet is. IHS iSuppli verwacht dat 2013 ongeveer op hetzelfde niveau zal liggen als 2012 maar voor de daarop volgende jaren wordt weer een stijging verwacht. 2015 moet volgens het onderzoeksbureau op hetzelfde niveau liggen als het recordjaar van 2011.

4K Ultra HD en OLED

De reden voor de hoge verwachting is de komst van nieuwe premium technieken als Ultra HD en OLED. 4K Ultra HD TV’s worden gezien als opvolgers voor de Full HD TV’s die consumenten nu in huis hebben staan en ook het WK voetbal in Brazilië zal volgens het onderzoeksbureau ook een positief effect op de verkopen hebben. Daarnaast hebben TV fabrikanten hoge verwachtingen voor de verkopen van met het internet verbonden Smart TV’s.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)