Uitrol nieuwe H3-firmware UPC Horizon mediabox begint

18 augustus 2014 2 Minuten 1 Reacties
UPC-Horizon-tv

Wie een Horizon Mediabox in huis heeft zal in de nabije toekomst de nieuwe H3-firmware ontvangen. Kabelaar UPC begint deze week met de uitrol van de update in verschillende fases.

Wie een Horizon mediabox in huis heeft zal in de nabije toekomst de nieuwe H3-firmware ontvangen. Kabelaar UPC begint deze week met de uitrol van de update in verschillende fases. De Mediabox zal in de toekomst ook meer codecs en containers gaan ondersteunen.

Horizon Mediabox krijgt meer gebruiksgemak

De H3-firmware is één van de grootste updates die de Horizon mediabox tot nu toe heeft gekregen. Er zullen heel wat veranderingen plaatsvinden die de gebruikerservaring van het toestel moeten verbeteren. Een van de meest opmerkelijke verbeteringen is de weergave van content uit de video-on-demand database in een tekstmodus. Hierdoor moet navigatie doorheen de verschillende titels vlotter gaan en dus een veel aangenamere ervaring worden.

Advertentie

Het instellen van favoriete kanalen wordt simpeler en meer intuïtief. Het zal in de toekomst ook mogelijk worden door met één druk op de DVR-toets onmiddellijk naar je lijst met opnames te navigeren. Het verwijderen van meerdere afleveringen van een serie moest tot heden nog één per één, maar in de toekomst kan je hele series met één druk op de knop verwijderen.

Meer codecs en containers

De nieuwe firmware zal ook meer ondersteuning bieden voor verschillende videoformaten wanneer je de dlna-modus gebruikt. Helaas laat de kabelaar nog niet exact weten welke dat juist zullen worden. Wel is gekend dat je soepeler doorheen mkv-, mov,-, avi- en mp4-bestanden kan spoelen.

De uitrol van de H3-firmware zal gradueel gebeuren. In Noord-Brabant zullen klanten als eerste de update binnenkrijgen volgende week. De release wordt daar nauwlettend in de gaten gehouden en indien er zich geen problemen voordoen zal de rest van Nederland volgen. De provincies Noord-Holland, Friesland, Flevoland en Gelderland zijn als tweede aan de beurt.

Kinderziektes

De uitrol van de H2-update liep heel wat vertraging op. De uitrol werd gepland in juni maar stond uiteindelijk pas medio juli op toestellen door heel Nederland. Zelfs bij de release van de mediabox in 2012 waren er heel wat problemen door de vele kinderziektes waarmee de mediabox kreeg te kampen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans de groot

Frans de groot
25 augustus 2014 om 15:14

Ik bezit een horizon ben er heel tevreden over. Je moet wel is een keer de modem weer opstarten maar dat heb je met een losse modem ook. Verder is hij snel en superbeeld en geluid en daar ga je voor nu nog meer HD zenders dan kunnen alle SD kwaliteit er ook af van mij ik ga voor HD en niet anders meer.

Inloggen