Telenet zet analoge tv-signaal stop tussen najaar 2020 en eind 2021

09 oktober 2019 1 Minuut 0 Reacties
de-signaal-switch-telenet

Telenet heeft bekendgemaakt het analoge televisiesignaal stop te zetten tussen het najaar van 2020 en eind 2021. Oude technologie moet daardoor ruimte maken voor het digitale verkeer. Klanten ontvangen vier weken van tevoren hier persoonlijke informatie over.

De Signaal Switch van Telenet

Telenet maakt bekend vanaf eind volgend jaar het analogie televisiesignaal stop te zetten, omdat er ruimte vrijgemaakt moet worden voor het toenemende digitale verkeer. Onder de noemer De Signaal Switch bundelt de telecomprovider alle informatie voor klanten via brieven, mails en een website. Ook krijgen klanten vier weken van tevoren nog persoonlijke informatie opgestuurd. Een groot deel van de analoge televisiekijkers kan de zenders blijven bekijken door de instellingen van hun televisietoestel eenmalig aan te passen.

Het toestel zal dan een nieuw compact signaal vinden, met dezelfde zenders als voorheen. De meeste televisietoestellen van de afgelopen negen jaar zijn in staat dit nieuwe signaal te lezen. Telenet heeft een stappenplan klaarliggen om zijn klanten te helpen bij het invoeren van de nieuwe instellingen op het televisietoestel. Klanten die een ouder tv-toestel hebben dat het nieuwe signaal niet kan lezen, kunnen gebruik maken van een digicorder of digibox. Maar er komt ook een overgangsaanbieden, die dus de Signaal Switch genoemd wordt.

Voor wie enkel analoge televisie heeft, biedt Telenet na de start van De Signaal Switch een jaar gratis huur van de decoder. Daarna stapt de klant over op de op dat moment geldende huurtarieven. Klanten die al internet en digitale televisie van de provider hebben, kunnen ook steeds gebruikmaken van Yelo Play om via app of website te kijken. De prijs van het kabelabonnement wijzigt niet. Tussen 10 februari en april 2020 zal ook het analoge radiosignaal via de kabel in fases worden afgeschakeld, laat het bedrijf weten.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)