Smart tv-app regionale omroepen nu beschikbaar

27 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Philips-Smart-tv-retina

Op Smart tv's zijn diverse applicaties te vinden waarmee programma's van omroepen teruggekeken kunnen worden, maar een app voor de regionale omroepen ontbrak nog.

Tien regionale omroepen hebben deze week echter een app uitgebracht waarmee regionale programma’s bekeken kunnen worden. 

De tien omroepen die de applicatie hebben laten ontwikkelen zijn Omroep Brabant, Omroep Flevoland, Omroep Gelderland, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, RTV Noord, RTV Noord-Holland, RTV Oost, RTV Rijnmond en RTV Utrecht. Middels de app kan live naar de uitzendingen van deze omroepen gekeken worden, én kunnen gemist programma’s teruggekeken worden. Daarnaast krijg je toegang tot een aanbod van regionaal (sport)nieuws. Bij het opstarten van de app kan de keuze voor de regionale zender gemaakt worden.

De nieuwe applicatie is beschikbaar voor Smart tv’s van onder andere Sony, Philips, LG en Samsung. Daarnaast is het mogelijk de app te gebruiken op de mediabox van tv-provider UPC. Op al deze apparaten zijn de uitzendingen van de regionale omroepen te bekijken, ongeacht of de tv-provider als een Ziggo of UPC de zender doorstuurt. Later worden er meer fabrikanten van tv’s en settopboxen aan de lijst toegevoegd. Wanneer de overige omroepen, waaronder L1, Omroep Zeeland en TV West zich bij het initiatief aansluiten is nog niet duidelijk.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)