Samsung Blu-rayspelers werken ineens niet meer, update onderweg

22 juni 2020 1 Minuut 4 Reacties
Samsung BD-J5900

Sinds vorige week regent het op verschillende fora klachten over Samsung Blu-rayspelers. Zonder logische reden zijn verschillende modellen ineens niet meer te gebruiken.

Een groot aantal bezitters van een Samsung Blu-rayspeler of homecinemaysteem met ingebouwde Blu-rayspeler zit met een probleem. De speler werkt namelijk ineens niet meer en hangt vast tijdens het opstarten. Samsung zegt te werken aan een oplossing.

Sinds vorige week regent het op verschillende fora klachten over Samsung Blu-rayspelers. Zonder logische reden zijn verschillende modellen ineens niet meer te gebruiken. Ze hangen vast tijdens het opstarten en lijk een disc te lezen die er niet is. Een reset lijkt niet mogelijk of niet te helpen. Het gaat om verschillende modellen: BD-J5100, BD-J5500, BD-J5700, BD-J5900, HT-J4500, HT-J5500, en BD-JM57.

Wat het probleem precies veroorzaakt is niet duidelijk. Volgens sommige eigenaren komt het door een foutieve firmware-update, maar er zijn ook eigenaren die dezelfde klacht hebben zonder dat het toestel voorzien is van een update. Waarschijnlijk heeft het dan ook te maken met een verlopen beveiligingscertificaat. Samsung is inmiddels op de hoogte van het probleem en belooft er snel naar te kijken. Met een beetje geluk wordt er deze week nog een update uitgerold waarmee het probleem opgelost wordt.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)