Prijzen platte TV’s lager, verkopen omhoog

24 november 2009 1 Minuut 0 Reacties
samsung-plasma-7000

Tijdens de recessie, waar we (nog steeds) mee te maken hebben, zijn verkopen van consumentenelectronica behoorlijk gedaald. Maar, platte TV's (LCD en Plasma schermen) hebben hier blijkbaar geen last van gehad. Deze producten worden steeds goedkoper en worden dan ook steeds meer verkocht.

Marktonderzoekbureau GFK heeft laten weten dat zij verwacht dat dit jaar in totaal 1,8 miljoen schermen verkocht zullen worden, wat er maar liefst 200.000 meer zijn dan afgelopen jaar. De totale consumentenelectronica markt heeft aan de andere kant een omzetdaling van 15% om de oren gekregen ten opzichte van afgelopen jaar.

De afgelopen 3 maanden is de prijs voor een platte TV met 20% gedaald. De verwachting is dat deze prijsdaling zich nog wel even voort zal zetten. Een gemiddelde Plasma of LCD TV kost momenteel nog 618,00 euro. Het meest verkochte formaat (32 inch) ligt gemiddeld rond de 300 euro.

Naar aanleiding van een uitspraak van de Europese Commissie, welke zegt dat merken over 2 jaar zuinigere modellen moeten verkopen, moeten de huidige TV’s uitverkocht worden. Volgens Samsung zal de verkoopgroei niet volhouden aangezien de markt snel verzadigd zal raken.

Reacties (0)