Panasonic TX-55FZW804 thuistest: familie van Buijtene (gezin 2)

De afgelopen weken zijn diverse gezinnen met lezers van Homecinema Magazine aan de slag gegaan met de nieuwste oled tv van Panasonic. Wat vinden zij van de TX-55FZW804 oled tv? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En zouden zij als gezin deze premium oled tv aanraden? In dit artikel lees je de conclusies van gezin 2; familie van Buijtene.

Introductie

Wij stellen onze de gezinsleden kort voor; baas opa (79), oma (74), zoon (51) en junior (14). We wilden deze televisie testen, vooral omdat het een Panasonic is! We gebruiken de tv de hele dag, van vroeg tot laat. Meestal wel sport dus de baas kijkt ook het meeste naar de tv.

Algemene indruk

De eerste indruk van de tv is bij binnenkomst; een hele grote doos. De montage/installatie is eenvoudig, het design strak en mooi, en de eerste indruk van de beeld- en audiokwaliteit was zeer positief. De tv is een Panasonic dus de kleuren zijn goed, zoals altijd met Panasonic. Daar vertrouw je op en guess what; het maakt nog een hoop positieve herrie ook.

Beeldkwaliteit

De ervaringen met de beeldkwaliteit van de televisie zijn heel positief, maar zeker niet onverwacht. We hebben alleen de juiste beeldmodus gebruikt, Professional 1, want anders is het volgens mij zonde van de kleuren. De Panasonic heeft de belangrijke instellingen die aangepast kunnen worden om de beeldkwaliteit te verbeteren allemaal aan boord. Belangrijker nog; bij Panasonic werken ze ook. De kleuren zijn Panasonic. Dat staat niet in woordenboek, maar is wel degelijk een begrip.

Advertentie

Ook de weergave van snelle bewegingen is goed. Laten we zeggen dat de bal niet meer plotseling even van het beeld verdwijnt bij het voetbal. Deze is perfect te volgen. De tv is bijzonder scherp in zijn beeld. De beeldkwaliteit is Verstappen in een Ferrari, als ik het zo mag zeggen. Die indruk was er met alle content (Blu-ray, UHD Blu-ray, dvd, digitale tv, Netflix, etc.) die we gekeken hebben.

Smart tv

De tv is natuurlijk een smart tv. De diverse slimme mogelijkheden zijn aanwezig, maar het platform is wel aan een update toe. De functies van het smart tv-platform die we gebruikt hebben waren uiteindelijk niet zo veel. Wie gebruikt dat nu als je zo mooi films kan kijken op deze tv? Het smart tv-platform is gebruiksvriendelijk, maar echt verder dan Netflix zal je eigenlijk niet gebruiken, als je na 10 jaar erop terug kijkt. Deze Panasonic koop je omdat het een uitermate goede tv is, niet om je iPad mee te vervangen.

Gaming

De ervaring met het spelen van games (o.a. Halo) op deze tv is heel positief geweest. Als Halo fantastisch is dan is alles fantastisch. Het is een kwestie van de game beeldmodus op max 4K en HDR zetten en ‘get your gear on’. Was er sprake van vertraging (input-lag) als de game-modus ingeschakeld is? Ja natuurlijk, het is een tv, niet een dure monitor, maar daar wil je echt geen film of tv op kijken. Wat viel er op aan het gamen op deze tv; de Panasonic kleuren natuurlijk.

Conclusie

De algemene conclusies en ervaringen van ons gezin waren eenduidig; iedereen wil de tv houden in plaats van teruggeven in de grote doos. De grootste pluspunten zijn de kleuren en nogmaals de kleuren. Minpuntje is het ontbreken van Dolby Vision. Wat HDR10+ gaat doen? We wachten het af. Ook het design van deze tv is indrukwekkend, en bovendien komt er prima geluid uit. We zouden deze televisie zeker aanraden aan vrienden en familie, zonder meer als Dolby Vision geen rol speelt. Als we onze huidige Panasonic tv gaan vervangen komt deze op de hot-list!