NextGen komt met oplaadbare, universele actieve 3D bril

26 juli 2011 1 Minuut 0 Reacties
SONY DSC

Een universele 3D bril zou eigenlijk al standaard geleverd moeten worden bij elke 3D TV, maar de verschillende 3D TV fabrikanten zijn het nog steeds niet eens over een standaard techniek. Voor het zover is moeten we het doen met de universele 3D brillen van andere partijen.

NextGen is zo’n partij die binnenkort met een actieve 3D bril op de markt komt die moet werken met nagenoeg elke 3D TV. Het woord ‘nagenoeg’ zegt eigenlijk al voldoende, want er is weer een uitzondering. Samsung heeft voor haar nieuwe 3D TV series gekozen voor de Bluetooth communicatietechniek, in tegenstelling tot de infrarood techniek van de 2010 modellen. Eigenaren van een Samsung 3D TV vallen dus wat dit product betreft buiten de boot. Elke andere actieve 3D TV compatibel moeten zijn met de brillen van NextGen. Vanaf augustus moeten de brillen op de Amerikaanse markt verschijnen voor een bedrag van 79,95 dollar (56,00 euro), wat een stuk goedkoper is dan de minimaal 100,00 euro die fabrikanten zelf vragen voor een extra bril.

Een extra voordeel van de NextGen bril is dat deze via een standaard USB kabel opgeladen kan worden. Geen batterijen meer verwisselen dus. Drie uur aan de lader zou volgens NextGen meer dan 50 uur aan 3D plezier moeten geven. Of de bril ook in Nederland geleverd zal worden is niet bekend, maar er zal vast wel een importeur opstaan om ook de Nederlandse consument van een goedkopere optie te voorzien.

Bron: ecoustics


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)