Mitsubishi mengt zich in 3D strijd met de laser TV

02 juni 2010 1 Minuut 0 Reacties
mitsubishi-laser-tv

Sharp is niet het enige merk dat de strijd wil aangaan met Panasonic en Sony voor de Japanse 3D TV markt; Mitsubishi is er helemaal klaar voor om 3D door te gaan voeren met haar 3D laser TV's, welke overigens in Amerika al enige tijd te koop zijn. het bedrijf is van plan om een 75 inch LaserVue TV in Japan te lanceren.

De L75A91 heeft volgens Mitsubishi een kleurbereik dat tweemaal zo groot is dan dat van conventionele LCD of plasma schermen. Ook zou de TV maar 25 tot 35 procent van de energie bruiken van en normale TV van deze grootte. Daarnaast is het model natuurlijk ook 3D-Ready.

De laser TV’s maken gebruik van een RGB laser opstelling en een DLP engine in een projectie die van achter het scherm uit plaatsvindt. Dankzij de nieuwe technieken is de L75A91 veel dunner dan voorgaande projectie/laser TV’s. Qua gewicht moet er nog aan gewerkt worden, want 70Kg is nogal aan de zware kant. De technologie is ook duur in vergelijking met LCD en plasma schermen – Het 75 inch model kost in Amerika zo’n 6.000 dollar, wat twee keer de prijs is van Panasonic’s 65 inch 3D TV.

Reacties (0)