82 inch en 92 inch 3D TV’s van Mitsubishi

07 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
Mitsubishi-92-inch-3D-TV-2

De grootste TV ter wereld die gebruik maakt van de projectie techniek is de 92 inch Mitsubishi 3D TV. Slashgear heeft deze week een blik van dichtbij mogen werpen op deze kolossale 3D TV en zijn 82 inch grote broertje. Volgens Slashgear is het werkelijk een indrukwekkende bioscoop ervaring om niet te missen, mits je de prijs kunt betalen, de ruimte over hebt en het niet erg vind om er soms als een echte nerd uit te zien - zoals te zien op de foto hierboven.

Mitsubishi’s 3D Home Cinema TV series maken gebruik van een ingebouwde 3D zender die communiceert met actieve 3D brillen, werkend op batterijen. De bril die we hier zien is een demo model en zal dan ook de weg naar de huiskamer niet vinden, gelukkig. Daarvoor komen wat elegantere modellen beschikbaar. Toch worden de brillen niet bij de koop van de TV meegeleverd. Deze komen, in Amerika, in een speciale bunder voor 399 dollar. Hierin vind je twee 3D brillen en een Blu-ray met 3D Disney content. Je kunt de brillen ook los kopen voor 149 dollar.

De minimal comfortabele kijkafstand voor de 92 inch 3D TV ligt tussen de 2.7 en 3.3 meter. Voor het 82 inch model is een afstand van ruim 2 meter voldoende om zonder irritaties of ongemak naar 3D content te kijken. Deze serie maakt gebruik van dezelfde DLP techniek als in de meeste 3D projectie schermen, met een 1080p resolutie en een 1000x snellere responstijd van een 120Hz frame rate voor vloeiende en haarscherpe actie scenes.

De afbeelding hieronder geeft je een wat beter idee van hoe groot deze TV’s eigenlijk zijn.

Reacties (0)