LG GX- en CX-serie krijgen Dolby Vision 120Hz firmware-update (update)

22 oktober 2021 1 Minuut 1 Reacties
LG-OLED65G1RLA-Lifestyle2

Goed nieuws voor bezitters van een LG CX-serie of GX-serie oled-televisie. De Zuid-Koreaanse fabrikant brengt binnenkort namelijk een firmware-update uit waarmee ook deze modellen uit 2020 ondersteuning voor Dolby Vision in 4K met 120 frames per seconde krijgen.

De firmware-update wordt vanaf volgende week wereldwijd uitgerold en maakt het mogelijk om Dolby Vision-content in 4K-resolutie én met 120 frames per seconde af te spelen. Dit is met name interessant voor de gamers onder ons, die gebruikmaken van de nieuwste generatie Xbox of PlayStation.

In juni bracht LG dezelfde update al uit voor de C1-serie en G1-serie van dit jaar, maar ook bezitters van een al wat ouder model krijgen de functionaliteit middels een firmware-update. Eind oktober moeten alle compatibele televisies de update ontvangen hebben. Daarnaast zou LG nog kijken naar een update voor oudere modellen, waaronder de C9-serie. Of die binnenkort ook ondersteuning voor Dolby Vision 4K/120 krijgen is nog onduidelijk. LG is de eerste tv-fabrikant die Dolby Vision boven de 4K/60Hz ondersteunt.

Update 22/10: LG heeft inmiddels bevestigd dat de update wordt uitgerold.

Lees ook onze review van de LG G1-serie en onze ervaringen met de LG C1-serie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)