Korea investeert bijna 290 miljoen euro in 3D content creatie

20 mei 2010 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-3d

Zuid Korea zet haar plan om de wereldleider voor en in 3D TV te worden nog steeds sterk voort. Nu heeft het ministerie van cultuur, sport en toerisme besloten om 410 biljoen won (290 miljoen euro) te investeren in haar 3D industrie ontwikkeling strategie. Het plan, gestart om de werkgelegenheid een boost te geven, moet 15.000 banen gaan creëren en een markt met een waarde van 2.5 biljoen won (1.7 miljard euro) in de komende vijf jaar.

Het is ontworpen om de 3D content productie mogelijkheden aan te moedigen, en om te voorkomen dat de Koreaanse markt ondergedompeld wordt in 3D materiaal van andere landen. De vier strategische taken zijn de creatie van 3D content, de stimulatie van content productie, het verbeteren van de Koreaanse mogelijkheden om de techniek te ontwikkelen, en het uitbreiden van de penetratie van de technieken in de export markten.

Naast dit alles zal de overheid van Korea ook 100 biljoen won (70 miljoen euro ) extra investeren in 3D content, en 12 biljoen won (8 miljoen euro) jaarlijks investeren om het maken en exporteren van 3D materiaal aan te moedigen.

Reacties (0)