IZON brengt bril-vrije 3D tv naar CES 2014

20 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
bril-vrij-3d-hisense

Het Amerikaanse IZON heeft deze week aangekondigd een bril-vrije 3D tv te tonen tijdens CES 2014, een grote consumentenelektronicabeurs die begin januari plaatsvindt in Las Vegas.

De bril-vrije 3D tv van het bedrijf moet volgend jaar ook al te koop zijn en komt in verschillende formaten; 32-inch, 47-inch en 55-inch. IZON laat weten dat alle modellen in de VS geproduceerd worden en daardoor lijkt de kans voor een Europese lancering voorlopig klein.

IZON geeft aan een speciaal proces voor de autostereoscopische 3D tv’s te gebruiken waarbij sub-pixels uitgelijnd worden om een scherp 3D-beeld te verzorgen. De tv’s moeten volgens het bedrijf binnen een kijkhoek van 150 graden 3D-beelden kunnen weergeven en kunnen omgaan met zowel 3D Blu-ray als 3D uitzendingen. Natuurlijk is ook het bekijken van 2D-materiaal op de tv’s mogelijk. Qua overige specificaties is er nog weinig bekend over de tv’s, maar IZON belooft ook een groot aanbod aan applicaties beschikbaar te stellen.

De grote vraag is alleen of de kwaliteit van de 3D-beelden goed genoeg is om een premium prijs te verantwoorden. De bril-vrije 3D tv’s die we tot op heden gezien hebben hadden last van verschillende problemen, waaronder matige kijkhoeken, een minimaal 3D-effect en lage resolutie weergave.  


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)