Hybridcast “Dual Stream” belooft Full HD 3D uitzendingen

27 mei 2011 1 Minuut 0 Reacties
nhk-hybridcast

We hebben het een tijdje terug al eens uitgelegd, maar het geen kwaad het geheugen even op te frissen. Er verschijnen steeds meer TV kanalen die 3D HD content aanbieden maar het nadeel is dat dit niet in Full HD resolutie gebeurt. Deze TV zenders gebruiken door de beperkte bandbreedte Half 3D, met een maximale resolutie van 720p. Er worden namelijk twee beelden in één frame met een resolutie van 1080p gestopt, welke de TV dan upscaled naar een hogere resolutie.

Het Japanse NHK Science & Technology Research Laboratories zegt nu de oplossing voor dit probleem te hebben in de vorm van het Hybridcast “Dual Stream” 3D systeem. Met dit systeem word het 1080p beeld voor het ene oog via de normale TV snelweg verzonden en het 1080p beeld voor het andere oog via een internetverbinding. Samen levert dit een Full 3D beeld op. Via zogenaamde ‘time stamps’ die aan beide signalen toegevoegd worden, worden de streams gesynchroniseerd wanneer ze in je HDTV aankomen.

Momenteel is het systeem nog een prototype en het is niet bekend wanneer TV zenders er ook echt gebruik van gaan zullen maken.

Bron: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)