Dronken worden door het kijken naar 3D content? Het schijnt te kunnen..

23 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
3DTV-top10

Dronken worden van het kijken naar een 3D film of een spelletje in 3D? Het klinkt erg overtrokken en dramatisch, maar volgens VU hoogleraar vestibulaire bewegings- en oriëntatiewaarneming, Jelte Bos, kan dit zeker voorkomen. De hoogleraar heeft een onderzoek gedaan naar de gevolgen op je evenwicht van het bekijken van 3D content.

/p>

Volgens het onderzoek worden de manier waarop mensen denken te bewegen bepaalt door singalen van je ogen en evenwichtsorganen. Door het kijken naar 3D beelden krijg je dan tegenstrijdige informatie; je ziet wel diepte en beweging, maar je voelt deze niet. Hierdoor kunnen personen stoornissen in hun evenwicht krijgen en instabiel bewegen. Bos beweert zelfs dat dit effect erger kan zijn dan het drinken van een paar borrels. Daarnaast geeft Bos ook aan dat het regelmatig kijken naar 3D content schadelijk kan zijn voor kinderen.

“Als je daarbij bedenkt dat de Amerikaanse politie de kwaliteit van het lopen over een lijntje gebruikt als criterium om nog veilig een auto te kunnen besturen, dan is het niet zozeer de vraag of, maar meer wanneer het eerste ongeluk door de na-effecten van computergamen of (3D) bioscoopbezoek zich voor zal doen, als dat niet al gebeurd is,” aldus Bos.

Heeft iemand hier ervaring mee? Dronken gedrag na een potje 3D gamen of een 3D film? Wij zijn heel benieuwd..

Bron: Automatiseringsgids.nl

Reacties (0)