CES 2011: Stream TV Elocity 3T 3D TV zonder bril

10 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
elocity-3D-TV-zonder-bril

Tijdens de afgelopen CES was er geen tekort aan bril-vrije 3D oplossingen, zoals 3D smartphones displays en 3D TV's, maar niemand had verwacht dat Stream TV Elocity, maker van tablets, met een 3D TV zonder bril zou komen. Het bedrijf belooft een groot aantal 3D TV die geen bril nodig hebben voor komend jaar, maar op de CES was er helaas maar één te zien; een 42 inch 1080p 3T1 TV.

De eerste indrukken waren helaas niet erg overtuigend. Het beeld zit vol met ruis en de geconverteerde 2D naar 3D content zag er niet uit als HD content, hoewel er absoluut een derde dimensie aan toegevoegd werd. Er was wel één clip die blijkbaar in 3D gedraaid was en deze zag er zeer scherp uit. We kunnen niet zeggen dat de ervaring van de derde dimensie een verbluffende ervaring was zoals we die zagen bij de active shutter 3D TV’s (met bril), maar het blijft indrukwekkend om te zien dat je geen 100 euro kostende bril op moet hebben om de objecten uit het scherm te zien springen.

Ook de kijkhoeken waren redelijk goed – tenminste in vergelijking met andere 3D TV’s zonder bril die we gezien hebben – en het ligt draaien van het hoofd verstoorde het 3D effect niet echt. Stream TV is van plan de 3T1 in mei te lanceren, samen met een 52 inch versie. In september moeten een 56 inch en 60 inch versie op de markt komen. Hiermee verslaat het merk in ieder geval Toshiba, maar over de kwaliteit zijn we nog niet overtuigd.

Reacties (0)