Blu-Ray alternatief verkoopt beter in China

27 juli 2009 1 Minuut 0 Reacties
Blu_ray-Logo

Het Chinese alternatief op de Blu-Ray Disc, CBHD (China Blue High-Definition), heeft in China een groter marktaandeel dan Blu-Ray. HD-DVD heeft het al lang opgegeven, maar nu blijkt dus dat er nog geen einde komt aan de HD format war.

CBHD werd eerder dit jaar geintroduceerd als goedkoper alternatief op Blu-Ray discs. Omdat de schijfjes meer gemeen zouden hebben met DVD`s zouden fabrikanten makkelijker over kunnen schakelen naar de productie van CBHD discs. Bovendien zijn er minder licentiekosten gemoeid met de productie en verkoop van de CBHD schijfjes en spelers.

Een gemiddelde CBHD titel kost omgerekend 6 euro, wat nog steeds een stuk meer is dan de prijs van de vele illegale DVD`s die in China als warme broodjes over de toonbank vliegen. Onlangs werd duidelijk dat ook de prijs van Blu-Ray schijfjes en spelers sterk aan het dalen is.

Een Japanse tv-zender bevestigde een voorsprong in marktaandeel van 3% voor CBHD op Blu-Ray in China. De enige `Hollywood` filmstudio die CBHD ondersteunt op dit moment is Warner Bros., dat onlangs nog een omruilactie organiseerde zodat consumenten HD-DVD titels van Warner konden omruilen naar Blu-Ray formaat.

Reacties (0)