Bewezen; inbranden plasma TV kan niet meer!

06 december 2009 1 Minuut 23 Reacties
hd_guru_lcd_burn-in

Vroeger konden de eerste series plasma schermen nog wel eens last hebben van inbranden wanneer een beeld lang stil stond. Dit wordt tot op de dag van vandaag nog steeds als verkoop argument voor LCD TV's gebruikt, wat absoluut onterecht is. Er wordt namelijk al lang gezegd dat inbranden helemaal geen probleem meer is op moderne plasma TV's, maar wie heeft het ooit bewezen? Nou, HD Guru, een website over HD, heeft de proef op de som genomen en eens gekeken of dit nu wel echt zo is. HD Guru heeft 10 uur achter elkaar een image (beeld) stilgezet op 2008 en 2009 plasma modellen. Na 10 lange uren was er geen verschil te vinden. Er was niks ingebrand en er waren geen rare vormen te zien die door het beeld liepen.

Ondanks dat het een geslaagde test was is HD Guru ervan overtuigd dat wanneer het een volledig wit vierkant een aantal dagen op een plasma scherm stil zou zetten, met het contrast vol open en de Vivid (meest dynamische) beeldmodus vol aan, dat er dan vast en zeker verschijnselen van inbranden te zien zouden zijn. Maargoed, dat is natuurlijk hetzelfde geval wanneer je een waterdicht horloge in de diepste trog van de oceaan gooit!

Wellicht dat mensen nu toch van het geloof af stappen dat plasma TV’s inbranden als groot nadeel hebben. Ach ja, die mensen zullen toch blijven gaan voor de meeste heldere (dynamische en zo goed als reflecterende..) TV, want dat is volgens hen de beste…

Bron: HD Guru

Reacties (23)