Belangrijke informatie voordat je begint

home cinema start 2

Wanneer je voor de eerste keer een home cinema systeem gaat aanschaffen, zowel een alles-in-één systeem als een systeem met losse componenten, dan zijn er een aantal zaken waar je van te voren rekening mee moet houden of waar je op moet letten. Voor een uitgebreid advies per productcategorie en tips voor het kopen van apparatuur kun je terecht in de Homecinema Informatiegids maar hieronder vind je de basisregels waar je jezelf aan kunt houden.

Belangrijke home cinema informatie

  • Schrik niet te snel van de prijs. Het is een investering welke je niet elk jaar opnieuw moet doen en dus is het de moeite waard wat meer uit te geven voor goede kwaliteit.
  • Vraag de verkoper het hemd van het lijf en zeg niet overal gewoon ja op. De verkoper gaat dit merken en gaat je alleen maar meer aansmeren. Probeer van te voren via het internet kennis op te doen zodat je ‘slimmer’ overkomt.
  • Niet alles wat duurder is, is beter. Zoek op internet na wat de meningen over bepaalde producten zijn en lees vooral ook de reviews van experts.
  • Ga veel luisteren en kijken. Zeker geluid is een kwestie van smaak. Neem je eigen DVD’s en CD’s mee en vergelijk en bekijk. Hou er wel rekening mee dat een tv in een winkel niet altijd hetzelfde overkomt als wanneer deze in de huiskamer staat.
  • Onderschat de waarde van geluid niet. Als je thuis een echte bioscoopervaring wilt hebben bepaalt het geluid voor meer dan 50 procent of je dit gevoel zal ervaren. Bespaar dus zeker niet op het audiosysteem.
  • Bespaar ook niet op bekabeling en accessoires. Deze zijn net zo belangrijk als de apparatuur zelf. Vraag hierover ook goed advies in de winkels en lees hierover meer in onze informatiegids.
  • Probeer de grote retailers (Media Markt, BCC, e.d.) te ontwijken wanneer je voor advies en bezichtiging op pad gaat. Het advies en de mogelijkheid om echt goed te bekijken/beluisteren en vergelijken is vele malen beter bij gespecialiseerde hifi- en elektronicazaken. Dit betekent niet dat je daar ook perse moet kopen, want dit kun je ook online doen of bij de grotere retailers.
  • Ben niet bang om home cinema apparatuur online te kopen. De garantie is vaak precies hetzelfde als bij de “gewone” winkels en fabrikanten hebben bij veel producten ook nog eens een ophaalservice wanneer je product kapot gaat. Je kan, bij goed zoeken, honderden euro’s besparen. Dit haal je echt niet uit de “betere” service van de grotere retailers. Vaak zijn hier zelfs meer problemen mee.

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, lcd tv’s, plasma tv’s, receivers, luidsprekers, Smart tv’s, oled tv’s digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide Homecinema Informatiegids