BBC zendt halve finales en finales Wimbledon 2013 uit in 3D

03 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
Wimbledon-3D

De laatste tijd is er nogal wat nieuws wat betreft 3D uitzendingen maar helaas is het meeste niet bijzonder positief. Zo besloot het Amerikaanse ESPN te stoppen met 3D uitzendingen en overweegt de FIFA het WK van 2014 niet in 3D uit te zenden. De BBC heeft onlangs ook aangegeven dat de interesse in 3D ver gedaald is maar toch brengt de omroep bepaalde wedstrijden tijdens Wimbledon 2013 in drie dimensies naar de huiskamer.

Vandaag heeft de Engelse BBC officieel bekendgemaakt dat een aantal van de belangrijke laatste wedstrijden van Wimbledon 2013 in 3D uitgezonden worden. Zo worden de halve finales en de finale bij zowel de mannen als de vrouwen in drie dimensies uitgezonden. Dit is overigens volgens de omroep nog steeds onderdeel van het tweejarenplan waarin getest wordt met 3D productie en uitzendingen. Het lijkt er dus op dat dit de laatste test wordt om te zien of het publiek nog warm loopt voor 3D uitzendingen.

De 3D uitzendingen zijn in de UK te bekijken door een druk op de rode knop van de afstandsbediening. Het is daarom niet duidelijk of we in Nederland te wedstrijden ook in drie dimensies kunnen bekijken. Vorig jaar werd Wimbledon 2012 in 3D uitgezonden op het BBC HD-kanaal maar dit kanaal bestaat niet meer.

Via: AVForums

Reacties (0)