BBC stopt eind 2013 met 3D uitzendingen

05 juli 2013 1 Minuut 1 Reacties
Philips-PFL8007-3d

Eerder deze week publiceerde de Engelse BCC nog positief nieuws wat betreft 3D uitzendingen. De omroep bevestigde namelijk Wimbledon 2013 deels in 3D uit te zenden. Dit blijkt echter één van de laatste wapenfeiten want de omroep heeft besloten dat er eind 2013 gestopt wordt met 3D uitzendingen.

Hoewel het natuurlijk slecht nieuws is voor de echte 3D-fans is het geen grote verrassing. Een tijdje terug publiceerde de BBC al een onderzoek waaruit bleek dat de interesse in 3D flink gedaald is waardoor het voor de omroep steeds minder interessant wordt om nog te investeren in 3D programma’s. Daarnaast besloot vorige maand ook een andere grote omroep, het Amerikaanse ESPN, de stekker uit het 3D-kanaal te trekken.

Volgens Kim Shillinglaw, de manager van de 3D-afdeling bij de BBC, is er nooit echt animo geweest voor 3D uitzendingen. Shillinglaw geeft aan dat de brillen toch nog steeds de grootste drempel zijn. Wanneer mensen thuis naar de tv kijken doen ze dit niet met volle concentratie zoals in de bioscoop. Het dragen van een 3D bril is dan een vele hogere drempel om te nemen.

De BBC heeft de afgelopen twee jaar veel geïnvesteerd in 3D uitzendingen, met name ook in de productie van eigen content. De omroep geeft aan deze twee jaar als test te zien en dat de conclusie is dat 3D voorlopig niet interessant genoeg is. Vanaf eind 2013 wordt er dan ook gestopt met de productie van 3D content en zal de BBC minimaal 3 jaar niet bezighouden met de techniek. Daarna wordt opnieuw gekeken of het interessant en rendabel is om de productie van 3D content weer op te starten.

Advertentie

In november sluit de BBC de testperiode af met de laatste 3D uitzending. Dit is een speciale uitzendingen van de populaire sci-fi show Doctor Who.

Via: CNET

Reacties (1)