Amimon demonstreert draadloos 3D HD systeem

26 juli 2010 1 Minuut 0 Reacties
amimon-1080p-3d-transmission

Amimon, het bedrijf dat verantwoordelijk was voor het versturen van 1080p video signalen via een 5GHz bandbreedte, heeft sinds de CES van dit jaar weinig meer van zich laten horen, maar komt nu met een nieuw prototype systeem ontwikkeld om de revolutie die in gang gezet is door James Cameron en consorten te ondersteunen.

De nieuwe setup van Amimon kan 3D HD video signalen draadloos versturen, gebruik makend van WHDI (Meer info: Allesoverhomecinema.com). De demo heeft laten zien dat 1080p 3D content verzonden kan worden met een frame rate van 24fps, zonder enige vorm van storing of haperingen. Voor nu bestaat het systeem uit een kastje dat de signalen verstuurt en een kastje dat de signalen ontvangt, beiden uitgerust met Amimon’s digitale baseband chip en RF receiver.

Er wordt gezegd dat het product bijna klaar is voor massaproductie, maar we hebben geen idee of de eerste apparaten kastjes zullen zijn voor bestaande TV’s of dat ze geïntegreerd worden in nieuwe 3D HD TV’s. Hopelijk volgt er snel meer nieuws!

Reacties (0)