ADV: Meer prijswinnende films op je home cinema kijken met deze truc

01 april 2020 2 Minuten 0 Reacties
Netflix

Streamingdiensten hebben een verschillend aanbod. Niet alleen per dienst, maar ook per land waar de gebruikers vandaan komen. Het IP-adres van de gebruiker wordt gebruikt om te achterhalen waar deze zich bevindt. Aan de hand daarvan krijgt de gebruiker het aanbod voorgeschoteld. Het blijkt dat er grote verschillen zijn in het aanbod van bijvoorbeeld films en series.

Netflix aanbod verschilt per land

Het aanbod van Netflix is een goed voorbeeld. Netflix gebruikt het IP-adres van gebruikers om de locatie te achterhalen. Het blijkt dat Netflix wereldwijd een heel verschillend aanbod heeft. Zeker als het gaat om de kwaliteit van de aangeboden films en series. Dat blijkt uit onderzoek van Surfshark.

Zo blijkt dat je als Nederlander maar weinig topfilms te zien krijgt. Kijken we naar de films die hoogste onderscheidingen als de Oscars hebben gekregen, dan moet je vooral in Zuid-Korea zijn. Dit land heeft ook nog eens 35 Emmy-winnende shows op Netflix staan. Zwitserland doet het ook goed, met een aanbod van 85 Oscar-winnende films op Netflix.

Zeggen die awards dan iets over de kwaliteit van de films? Ja, gedeeltelijk. Aan de ene kant komt zo’n onderscheiding van een vakjury, maar aan de andere kant zijn films en series natuurlijk een kwestie van smaak. Als je bijvoorbeeld de recensies van gewone kijkers in je achterhoofd haalt, kun je het best kijken naar het aanbod in Moldavië. Films scoren daar gemiddeld een 7,1.

Je IP-adres maskeren met een VPN

Hoe krijg je nu precies toegang tot bijvoorbeeld de Amerikaanse Netflix? Dat doe je door je IP-adres te maskeren. Het handigst is een VPN te gebruiken. Je maakt dan via een programma verbinding met een server in de Verenigde Staten. Je krijgt een IP-adres uit dat land toegewezen. Daardoor denken streamingdiensten dat je daar nu bent. Tegelijkertijd heeft het ook voordelen voor de veiligheid: je bent meer anoniem en de verstuurde data kan niet onderschept worden.

Door gebruik te maken van split tunneling, kun je ook alleen de VPN aan Netflix toewijzen, terwijl je voor alle andere zaken gewoon je Nederlandse verbinding gebruikt. Dat is vooral handig als je beperkte data tot je beschikking hebt.

VPN gebruiken op je home cinema set

Een VPN kun je ook op je home cinema set gebruiken. Dit doe je door verbinding te maken met een VPN op je computer en je netwerk te delen. Je maakt dan een soort virtuele router van je computer. Je netwerkkaart stuurt dan een wifi-signaal uit. Maak op je home cinema set verbinding met je computer, terwijl je de VPN op je computer aan hebt staan. De home cinema set gebruikt dan ook een buitenlands IP.

Met dit buitenlandse IP kun je op je home cinema set een streamingdienst gebruiken. De streamingdienst zal niet weten dat je eigenlijk Nederlands bent, en schotelt het buitenlandse aanbod voor. Zak popcorn open, lekker drankje erbij en je kunt avond aan avond kijken naar top films, zonder dat je de deur uit hoeft.

Deze tekst is geschreven in opdracht van VPNDiensten.

Reacties (0)