3DTV FAQ: Verbruiken 3D TV’s meer stroom dan normale TV’s?

24 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
3DTV-FAQ

Om de vele vragen die we krijgen over 3DTV’s en 3D technieken een plaats te geven op de website en elkaar verder te helpen hebben we de 3DTV FAQ categorie in het leven geroepen. Hierin behandelen we regelmatig een belangrijke of veelgestelde vraag over de derde dimensie. Deze keer kijken we naar de vraag of 3D TV's meer stroom verbruiken.

Het antwoord op de vraag of 3D TV’s in het algemeen meer stroom verbruiken dan ‘normale’ TV’s is afhankelijk van meerdere factoren waaronder het model, het gebruik en de instellingen van de TV. Het is dus lastig om een algemeen antwoord te geven, maar kijkend naar reviews die we tot op heden gemaakt hebben is er wel een duidelijk verschil te zien tussen LCD/LED en plasma.

3D TV’s en stroomverbruik

We hebben de afgelopen jaren heel wat 3D TV’s mogen testen, zowel plasma als LCD modellen, en bij veel van deze TV’s hebben we ook gekeken naar het stroomverbruik. Het opvallende is dat de meeste plasma TV’s duidelijk meer stroom verbruiken wanneer de 3D modus is ingeschakeld, terwijl de meeste LCD/LED TV’s iets meer stroom dan in 2D modus verbruiken. Een aantal LCD/LED modellen verbruikte in 3D modus zelfs minder stroom, al was het verschil minimaal.

Zoals gezegd is het uiteindelijk afhankelijk van veel meer factoren waaronder de instellingen die je voor de TV gebruikt. Zo kun je de TV instellen zodat er een hoger contrast en een hogere helderheid geleverd wordt maar dit heeft natuurlijk direct invloed op het stroomverbruik.

Meer informatie

Wil je meer weten over optimale instellingen voor jouw plasma of LCD TV? In onze Home Cinema Informatie Gids vind je alle informatie over het optimaal instellen en kalibreren van je TV.

Heb je vragen over TV’s, andere producten of technieken? Stel ze dan in het 3DTV Forum.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)