135.000 dollar kostende Blu-ray speler: Goldmund Eidos Reference Blue

09 december 2009 1 Minuut 0 Reacties
goldmund-eidos-refernce-blue-full

De Zwitserse firma Goldmund Eidos staat bekend om haar, naar eigen zeggen, 'ultra-highend' AV apparatuur. En nu heeft het bedrijf een Blu-ray speler ontwikkeld waar het woord 'Reference' in de naam te vinden is, wat eigenlijk betekend dat de speler niet te betalen is, maar wel bijzonder. De Blu-ray speler, genaamd de Goldmund Eidos Reference Blue, heeft namelijk een prijskaartje van 135.000 dollar.

Er worden maar 50 exemplaren van deze unieke speler gemaakt, maar echt snel zal hij niet uitverkocht zijn met een prijs als deze. De behuizing van de 82 kilo wegende speler bestaat uit messing en aluminium, staat op een speciaal ontworpen tafel en wordt gedragen door vier geveerde poten. Al deze extra aanpassingen dienen ruis en storing in beeld en geluid te voorkomen.  “Het Goldmund Magnetic Damping” systeem moet een stabiel en transparant geluidsbeeld creëren”. Mooie omschrijving, maar wat is het precies?

Er zijn helaas niet alleen maar pluspunten aan deze dure Blu-ray speler te ontdekken. Hij kan bijvoorbeeld niet alle soorten schijfjes aan, zoals DVD-Audio of SACD’s. Ook heeft de speler maar een 6-kanaals analoge uitgang, waardoor 7.1 niet echt tot de mogelijkheden behoord (analoog wel te verstaan). Nog een groot minpunt is dat de speler Blu-ray Profile 2.0 niet ondersteund waardoor je niet kunt genieten van BD-Live functies. Ach, hij is dan wel weer regio-vrij, dus dat is een pluspuntje!

Mocht iemand deze Blu-ray speler aanschaffen.. Laat even weten wat de kwaliteit is!

Reacties (0)