Sharp onthult nieuwe audioproducten voor 2014

08 januari 2014 2 Minuten 0 Reacties
Sharp-2014-audio

Sharp lanceert deze week tijdens CES 2014 een gloednieuw aanbod van audio- en videoproducten. Eerder zagen we al een indrukwekkende Blu-ray speler voorbij komen en nu is het de beurt aan de audio line-up van Sharp.

Sharp 2014 audiosystemen

Sharp gaat naar eigen zeggen voor de ultieme audio-ervaring waarbij overal in en om het huis naar muziek in hoge kwaliteit geluisterd kan worden. Het assortiment voor dit jaar is dan ook aardig uitgebreid, met een draadloos Bluetooth speakersysteem, twee Bluetooth soundbars, een microsysteem met Bluetooth en een componentensysteem met Bluetooth. Ook komt het bedrijf met drie producten die beschikken over NFC voor het snel koppelen van apparaten.

De tv line-up van Sharp bestaat uit veel tv’s met een groot formaat display. Om deze modellen ook te voorzien van een goede audioweergave lanceert Sharp een aantal soundbar systemen. De HT-SB60 is een 2.1-kanaals systeem met een vermogen van tweemaal 80 Watt dat geschikt is voor tv’s met een formaat van 60-inch of groter. De soundbar beschikt over Bluetooth en kan met mobiele apparaten gekoppeld worden middels NFC, en is voorzien van een 150 Watt actieve subwoofer. Het systeem kan onder of boven een tv geplaatst worden, beschikt over twee HDMI-ingangen, en komt met decoders voor Dolby en DTS.

 

De 2014 Sharp audio line-up bestaat ook uit diverse Bluetooth-systemen voor thuis en op het werk. Zo introduceert het bedrijf de GX-BT7, een 2.1-kanaals draadloos Bluetooth systeem met NFC ondersteuning en dual subwoofers. Ook beschikt de speaker over een USB-poort, een analoge input en een blauw led-licht dat synchroon met de muziek pulseert.

De DK-KP85P is een microsysteem met Bluetooth en volgens de fabrikant ideaal voor in de slaapkamer of op kantoor door zijn vermogen van tweemaal 25 Watt. Het systeem beschikt over een Lightning-dock aan de bovenzijde, een USB-poort, een CD-speler, analoge audio-inputs, een AM/FM-tuner en een meegeleverde iPad-standaard. Ook de XL-HF202P is uitgerust met Bluetooth en NFC, beschikt over een vermogen van 100 Watt en komt met losse speakers, in een zwarte of zilveren afwerking. De overige specificaties komen overeen met die van de DK-KP85P.

Prijs en beschikbaarheid

De Sharp HT-SB60 soundbar krijgt een adviesprijs van 299 euro terwijl zijn kleinere broer, de HT-SB30, 199,99 euro gaat kosten. De GX-BT7 Bluetooth speaker gaat over de toonbank voor een prijs van 149 euro, het DK-KP85P microsysteem kost 199 euro, en het XL-HF202P componentensysteem gaat 199 euro kosten.

Reacties (0)