Pioneer introduceert twee multiroom-stereoreceivers: SX-N30AE en SX-10AE

27 september 2017 2 Minuten 0 Reacties
pioneer-sx-n30-20107

Pioneer introduceert twee stereoreceivers, de SX-N30AE en SX-10AE, die beiden beschikken over multiroom-technologieën. Verder bieden de receivers ruimte aan een aantal analoge en digitale bronnen, evenals ondersteuning voor bluetooth.

Dit zijn de Pioneer SX-N30AE en SX-10AE

Pioneer kondigt twee stereoreceivers aan met ondersteuning voor een multiroom-opstelling: de SX-N30AE en SX-10AE. De apparaten zijn voorzien van Direct Energy Amplifier-technologie en bieden ruimte voor zowel analoge als digitale bronnen, evenals apparaten die aan te sluiten zijn via bluetooth. In het geval van de eerstgenoemde is er ook ingebouwde wifi-connectiviteit. Qua multiroom-opstellingen is er ondersteuning voor FireConnect, DTS Play-Fi en Chromecast en kunnen ze worden aangesloten op speakers met de Google Assistant.

Door de Direct Energy Amplifiers beschikken de receivers over een hoge power output: 135W per kanaal voor de N30AE en 100W per kanaal voor de 10AE. De Pioneer SX-10AE beschikt op het gebied van connectiviteit over vier analoge aansluitingen, één line out en een pre-out voor de subwoofer. De SX-N30AE gaat een stapje verder en gooit daar twee analoge aansluitingen, een phono input (MM) en twee digitale aansluitingen (optische en coax) bovenop. Verder biedt dit duurdere model ook nog twee usb-poorten aan voor externe devices.

Door de wifi-connectiviteit kan de Pioneer SX-N30AE ook omgaan met muziek op een pc of NAS. Zo kun je er ook muziek op afspelen via muziekstreamingdiensten met een pc- of web-app. Ook is er ondersteuning voor AirPlay, voor de mensen met Apple-producten in huis. De SX-N30AE kan ook digitale radiozenders ontvangen middels DAB+ en heeft ook toegang tot honderden gratis radiostations, via TuneIn. Mocht dat allemaal te modern zijn, dan kun je met een gratis adapter ook nog naar radiozenders op AM en FM luisteren.

Prijs en beschikbaarheid

De receivers zijn vanaf oktober in Groot-Brittannië te koop. De SX-N30AE kost daar 549.99 Britse pond, terwijl de SX-10AE weggaat voor 229.99 pond. Over Nederlandse prijzen of releasedata is nog niets bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)