Paradigm lanceert premium Founder-luidsprekers in april

04 maart 2021 3 Minuten 0 Reacties
Founder

Paradigm introduceert de Founder-serie. De nieuwe serie luidsprekers zijn niet alleen bestaande technologie in een nieuw jasje, maar zijn compleet opnieuw ontworpen. Van drivers tot het bevestigingsmateriaal en van de complete behuizing tot de voeten.

De Founder-serie is gebouwd op drie pijlers, namelijk precisie, controle en dynamiek.

Precisie

De precisie bestaat uit de drivers in de nieuwe serie. Zo maakt de Founder-serie gebruik van een Aluminium Magnesium Keramiek (AL-MAC) Hoogfrequente driver waarbij de tweeter-dome van de Founder lichter en sterker is gemaakt met een combinatie van aluminium, magnesium en keramisch materiaal. Dit moet een natuurlijke weerstand tegen ongecontroleerde resonanties bieden. De Aluminium Magnesium (AL-MAG) Midrange driver combineert tevens aluminium en magnesium om realisme en nauwkeurigheid te verbeteren. De Ultra-grote-excursie Carbon-X Unibody basriver moet de helderheid in de laagste frequenties behouden. De met mineralen doordrenkte koolstofvezel is uit één stuk gegoten. Dit zorgt voor een ultrastijve en ultrasterke basdriver die de controle ook op de hoogste volumes moet behouden in combinatie met het gepatenteerde ART Surround.

Controle

Bij de pijler controle heeft Paradigm diverse technologieën bij elkaar gebracht voor een optimale geluidservaring. Zo is daar Oblate Sherical Waveguide (OSW). Dit onderdeel wordt gebruikt in de tweeter- en midrange-drivers van de Founder-serie en zorgt ervoor dat er minder geluid naar de zijkanten gelekt worden. Kleuring door reflecterende oppervlakten moet hierdoor minder optreden. De Perforated Phase-Aligning (PPA) lens beschermt de tweeter en midrange driverconussen en zorgt ervoor dat alle frequenties tegelijkertijd de oren van de luisteraar bereiken. Ook op een grotere afstand. Cascade Fusion Bracing zorgt ervoor dat de output van de drivers vrij van kleuring is. De luidsprekerbehuizing is ultrastijf, zodat het vrij van ongewenste resonanties en trillingen is. Het Advanced Shock-Mount systeem vermindert vervorming. Dit systeem is ontwikkeld voor zowel de montage-hardware voor de drivers als de kastvoeten en moet ervoor zorgen dat er geen trillingen overgebracht worden. ARC Genesis tenslotte staat voor Anthem Room Correction. Deze nieuwe versie wordt gebruikt om de negatieve effecten van de omgeving te elimineren en de prestaties te maximaliseren. Zo moet een schoner en nauwkeuriger geluid in iedere luisteromgeving geboden worden.

Advertentie

Dynamiek

De laatste pijler is dynamiek. Paradigm handelt vanuit het citaat: “Kracht is niets zonder controle”. Het gaat niet alleen om luid, maar om dynamiek. Bij een live optreden wil je niet alleen de luide geluiden, maar ook de zachte passages horen. En dat uiteraard zonder vervorming. Paradigm heeft alle drivercomponenten van de Founder-serie ontworpen voor maximale belastbaarheid en hoge output zonder vervorming. De verschillende onderdelen moeten veeleisende muziekstukken of intense actiescenes zonder moeite weer kunnen geven. Alle modellen in deze serie kunnen tevens ge-bi-amped of ge-biwired worden om het meeste uit het vermogen te halen. Zo heeft het vlaggenschipmodel een interne versterker van 1000 Watt die de drie basdrivers aanstuurt. Zo blijft de eindversterker van het systeem vrij om de midden- en hoge tonen met minder inspanning aan te sturen.

De Founder serie Premium Luidsprekers

De serie luidsprekers zijn allen verkrijgbaar in vier verschillende afwerkingen, namelijk zwart walnoot, walnoot, zwart hoogglans en midnight cherry hoogglans.

  • Founder 40B Monitor luidspreker – 1.349 euro per stuk
  • Founder 70LCR Linker-/Center-/Rechterkanaal luidspreker – 1.899 euro per stuk
  • Founder 90C Centerkanaal luidspreker – 2.999 euro per stuk
  • Founder 80F Vloerstaande luidspreker – 2.199 euro per stuk
  • Founder 100F Vloerstaande luidspreker – 2.999 euro per stuk
  • Founder 120H Vloerstaande hybride luidspreker – 4.799 euro per stuk

De eerste levering van de Founder-serie worden in april verwacht. Kijk hier bij de Paradigm dealerlijst voor een dealer in jouw regio.

Reacties (0)