Onkyo lanceert haar eerste THX gecertificeerde Blu-ray systeem

12 januari 2010 1 Minuut 0 Reacties
1614308c4gt

Onkyo verricht geen half werk met haar nieuwe THX gecertificeerde Blu-ray systeem. De set bestaat namelijk uit de BD-SP807 Blu-ray speler, de PR-SC5507 Surroundprocessor/Voorversterker, en de PA-MC5500 9.2 kanaals versterker. Alle drie de apparaten zijn getest en goedgekeurd door THX, volgens de THX standaarden.

Om te beginnen ondersteunt de Blu-ray speler Blu-ray Profile 2.0, 1080p upscaling, en de HD audio formaten als Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio via HDMI.

Samen met de BD-SP807 gaat de 26Kg wegende PA-MC5500 versterker. De negen kanalen leveren 220W en Onkyo claimt dat haar beslissing om liever analoge dan digitale versterking te gebruiken resulteert in een vol en muzikaal geluid. De aansluitingen van de versterker zijn alle verguld voor de beste resulaten. De PA-MC5500 maakt gebruik van Onkyo’s WRAT (Wide Range Amplifier Technology), wat een hele mix van een aantal technieken is, ontwikkeld voor een echt “high-fidelity cinema sound”.

Het apparaat dat al deze krachten in bedwang houdt is de PR-SC5507 Surroundprocessor/Voorversterker, welke HD audio en video processing ondersteunt. De HQV Reon-VX chip zorgt voor upscaling naar 1080p van alle bronnen die op het apparaat aangesloten zijn via HDMI of 1080i voor bronnen die analoog (component) aangesloten zijn. Achter op de PR-SC5507 zitten 7 HDMI, 3 component en 6 S-Video/composiet ingangen verscholen, maar ook 2 HDMI outputs en een USB input, dan wel aan de voorkant.

Rond februari/maart moet de complete set, natuurlijk ook afzonderlijk te koop, in de winkel te verkrijgen zijn.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)