KEF introduceert Universal Wireless System 2.0

14 maart 2011 1 Minuut 0 Reacties
Kef-Wireless-2-0

KEF heeft een compleet nieuwe versie van haar Universal Wireless System geïntroduceerd. De 2.0 versie bevat verbeterde software en een krachtigere zender. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor home cinema enthousiastelingen die geen gedoe willen met draden richting de achterspeakers. KEF claimt dat het systeem ideaal is voor 5.1 opstellingen, maar dat dit met een tweede Universal Wireless System 2.0 set uitgebreid kan worden naar een 7.1 opstelling.

KEF’s Universal Wireless System 2.0 kan draadloos de audio van je Blu-ray, CD speler of andere bron naar je achter luidsprekers sturen. Alles wat je hiervoor hoeft te doen is de zender op de bron aansluiten en elke van de twee receivers op een voedingsbron en een speaker. Om storingen van andere apparaten zoals Wifi routers, magnetrons en mobiele telefoons tegen te gaan maakt het KEF systeem gebruik van een narrow band signaal en KEF’s geavanceerde error correctie techniek.

Ook maakt het Universal Wireless System 2.0 gebruik van de Advanced Frequency Hopping Spread Spectrum (AAFHSS) technologie: een detector die constant zoekt naar mogelijk conflicterende overdrachten, and als er een gevonden wordt schakelt het systeem direct naar een ander kanaal waardoor het signaal stabiel blijft.

KEF geeft ook nog aan dat het systeem gebruikt kan worden om audio te streamen vanaf computers en MP3 speler, met een signaal dat speakers aan kan sturen in andere kamers of zelfs in buiten vertrekken. KEF’s Universal Wireless System 2.0 is in de UK gelanceerd voor omgerekend 520 euro. Wanneer het systeem in Nederland zal verschijnen is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)