Gesponsord Audio Gesponsord door Yamaha

Geniet van muziek én bescherm je oren met Yamaha’s Listening Care (Adv)

28 september 2022 5 Minuten 0 Reacties
Yamaha TW-E5B Listening Care

Bij Yamaha ademen we muziek. Het is onze missie om mensen de passie voor muziek en geluid te laten ontdekken en ze te laten zien hoe muziek kan helpen om een stap voorwaarts te maken. Gebruik muziek om je beter te kunnen uiten, om lekkerder in je vel te zitten en om vooruit te komen in het leven. Muziek is goed voor je fysieke en mentale gezondheid en daar zijn we ons bij Yamaha heel erg van bewust.

Al sinds de oprichting van ons bedrijf is muziek onze passie. Torakusu Yamaha startte Yamaha in 1887 als reparateur en fabrikant van rietorgels. Inmiddels is Yamaha uitgegroeid tot ’s werelds grootste fabrikant van muziekinstrumenten en heeft het bedrijf ook een leidende rol in audio- en videoapparatuur voor professionals én consumenten. Of je nu een muziekinstrument speelt of graag naar muziek luistert, bij Yamaha zijn we er voor je.

Beleef de muziek, maar denk aan je oren

Muziek is onze passie. Net als jullie willen ook wij ons hele leven lang in goede gezondheid van muziek kunnen genieten. En dan is het toch belangrijk om ook naar de keerzijde van muziek maken of muziek luisteren te kijken. Te lang je oren blootstellen aan hoge volumes kan gehoorbeschadiging veroorzaken. Gehoorbeschadiging is vandaag de dag een hot item. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) loopt circa de helft van alle 12- tot 35-jarigen het risico op gehoorverlies. Daarbij is er een direct verband aangetoond tussen langdurige luistersessies en blootstelling aan een hoog volume via hoofd- en oortelefoons.

Een gehoorbeschadiging hoeft niet alleen gehoorverlies te betekenen, maar bijvoorbeeld ook oorsuizen. Kijk maar eens naar het oplopende aantal gevallen van tinnitus (oorsuizen) bij de jeugd door te luide muziek. Iedereen fietst tegenwoordig met oordopjes in. Nu zijn de oordopjes niet het probleem, maar wel het volume. Ze staan simpelweg te luid. Veel oordopjes geven pas goed geluid wanneer ze op een hoger volume staan. Je voelt de bas en hoort de kleine details in de muziek. Op lager volume vallen veel details weg, waardoor je toch al snel geneigd bent om het volume op te krikken. En dat is natuurlijk weer slecht voor je oren. Yamaha heeft hier echter iets op gevonden. Maak kennis met Listening Care en houd je oren in topconditie.

Maak kennis met Listening Care

Op lage volumes vallen hoge en lage tonen voor het menselijk gehoor weg. Dit compenseer je door het volume omhoog te zetten. Dan hoor je de details beter die op lager volume wegvallen. Listening Care compenseert deze frequenties door ze ook op lagere volumes beter hoorbaar te maken. Middels een complex algoritme wordt het hoog en het laag als het ware van een boost voorzien, zodat het menselijk gehoor het volledige geluidsspectrum te horen krijgt. En dat op lagere volumes. Zo bescherm je het gehoor terwijl je toch van de muziek kunt genieten. En dankzij Yamaha True Sound hoor je de muziek altijd zoals de artiest het bedoeld heeft. Listening Care is standaard aanwezig in al onze koptelefoons en oordopjes. Of je nu op zoek bent naar een hoofdtelefoon voor over je oren of naar compacte oordopjes die je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Yamaha in-ears

Listening Care vind je in onze vier verschillende in-ears. Welk model je ook neemt, ze zijn allemaal uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo is listening care, Yamaha True Sound, ondersteuning voor spraakassitenten en ondersteuning voor de hoogwaardige audiocodec Qualcomm aptX standaard bij al onze modellen aanwezig. En via de Yamaha Headphone Control-app pas jij je oortjes helemaal naar wens aan met de equalizer.

Zo is daar de compacte en betaalbare Yamaha TW-E3B in zes verschillende kleuren. Deze waterbestendige oortjes laten je tot 24 uur muziek luisteren met de meegeleverde oplaadcase. Een stapje hoger vinden we de Yamaha TW-E5B met dezelfde functies als de TW-E3B, maar met de toevoeging van Ambient Sound om geluid van buiten juist naar binnen te brengen, een Gaming Mode en een batterijduur van in totaal 30 uur.

Onze beste oordopjes zijn de Yamaha TW-E7B voor dat echte hifi-geluid. Dit high-end model komt ook met Advanced Listening Care, Advanced Active Noise Cancelling en Listening Optimizer. Deze laatste technologie gebruikt een microfoon in het oor om de afdichting en luchtlekkage te meten en het geluid in realtime te optimaliseren. Kies uit vier verschillende kleuren en geniet van de grote 10mm drivers met Yamaha True Sound. Wil jij muziek luisteren combineren met sporten? Dan zijn de Yamaha TW-ES5A echt iets voor jou. Deze speciale sportoordopjes blijven altijd goed zitten dankzij de speciale vinnen. Ze zijn water- en zweetbestendig en zijn in vijf verschillende kleurencombinaties verkrijgbaar.

Hoofdtelefoons

Zijn oordopjes niet helemaal jouw ding? Dan biedt Yamaha ook een over-ear en een on-ear koptelefoon aan met Listening Care aan. Maak kennis met de Yamaha YH-E700A. Deze over-ear hoofdtelefoon beschikt over Advanced Listening Care, Advanced Active Noise Cancelling, Ambient Sound en Listening Optimizer. De Yamaha YH-L700A doet daar nog een schepje bovenop. Deze high-end on-ear hoofdtelefoon past zich continue aan jou en de omgeving aan. Naast alle technologieën van de YH-E700A komt dit model ook met 3D Sound Field. Hierbij wordt 2-kanaals audio in een meerkanaals audio-ervaring getransformeerd voor een driedimensionaal geluidsveld.

Listening Care – goed voor de oren

De oordopjes en hoofdtelefoons van Yamaha zijn onderscheidend door moderne technologieën die Yamaha heeft weten te ontwikkelen dankzij meer dan 130 jaar ervaring. Bescherm je oren dankzij Listening Care en geniet van Yamaha True Sound. Zo houd je je oren in topconditie en geniet je van al het moois dat muziek te bieden heeft.

Reacties (0)