De beste receiver merken

Hieronder vind je een lijst met links naar de beste en meest populaire A/V receiver en versterker merken. De producten van deze merken worden door onze bezoekers het beste beoordeeld, laten de beste indruk achter in onze reviews en voldoen aan hoge kwaliteitseisen.

Marantz is een merk dat opereert aan de high-end kant van de receiver markt, maar het merk zet zowel receivers in de markt voor een zachte budget prijs en goede kwaliteit als receivers voor een hoge prijs en uitmuntende kwaliteit. Van Marantz kun je in ieder geval altijd kwaliteit en degelijkheid verwachten. Wel is het bedrijf ietwat terughoudend wat betreft nieuwe technieken.

Ook Denon is een high-end merk en wanneer we over high-end merken spreken zijn dat natuurlijk high-end merken voor de gemiddelde home cinema eigenaar. Het kan namelijk altijd nog duurder groter en beter. Denon en Marantz werken al een tijdje samen als bedrijf onder de D&M Holding, dus qua kwaliteit zullen ze elkaar weinig ontlopen. Het verschil zit hem in de doelgroep, het design en de features.

Yamaha is een zeer goed aangeschreven receiver merk, maar doet meer dan alleen receivers. Yamaha heeft een aantal budget receivers in het assortiment en een aantal zeer goede high-end receivers. Yamaha beschikt vaak als een van de eerste merken over de laatste features maar is ook vrijwel altijd een goede keuze wanneer je voor een goede audiokwaliteit gaat.

Onkyo is net als Yamaha altijd één van de eersten van nieuwe features en bovendien zijn de prijzen van Onkyo receivers niet heel hoog, in vergelijking met Marantz of Denon. Voor relatief weinig geld krijg je veel mogelijkheden en features. Toch biedt Onkyo een uitstekende kwaliteit en aantrekkelijke receivers die voldoen aan de meest uitlopende wensen.

Harman/Kardon staat vooral bekend voor de kwaliteit onder de wat jongere gebruikers. Het merk wordt veel gebruikt voor de wat hardere muziek stijlen en wordt ook vaak in combinatie verkocht met JBL of Infinity speakers. Een ander element wat Harman/Kardon kenmerkt is het simplistische en strakke design. Op het gebied van nieuwe features en technieken loopt Harman Kardon wel vaak achter.

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, lcd tv’s, plasma tv’s, receivers, luidsprekers, Smart tv’s, oled tv’s, digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide Homecinema Informatiegids.