Bose komt met luidspreker rondom de nek: SoundWear Companion

22 september 2017 2 Minuten 1 Reacties
Bose SoundWear Companion a

Bose heeft een soort kruising gemaakt tussen een headset en een draagbare bluetooth speaker. De SoundWear Companion Wearable Speaker doe je om je nek, net als een opblaasbaar nekkussentje in het vliegtuig of in een auto.

/p>

Geen headset, maar een nekset

Het apparaat wordt vooralsnog niet in Nederland verkocht. In Amerika kost het een kleine 300 dollar. De opzet heeft volgens Bose voordelen. Met een oortelefoon sluit de drager zichzelf af van de buitenwereld. Dat is met de draagbare nekspeaker niet zo; omringende geluiden komen gewoon binnen. Een gewone bluetooth speaker staat ergens op de grond of op een tafel. Met de SoundWear Companion neem je je muziek altijd met je mee, en klinkt het overal even hard, en in stereo.

Geluidsgolven

De speaker is volgens Bose niet al te zwaar en plat genoeg om het nagenoeg gewichtloos op de schouders te dragen. Het geluid is uiteraard van Bose-kwaliteit, dus dat zit goed, maar anderen zullen er weinig van meekrijgen. Het wordt op het hoofd van de drager gericht. Bose gaat er prat op precies te weten hoe de geluidsgolven op de juiste plek terecht komen. Diep, vol geluid wordt beloofd, en rondlopen ermee is geen enkel probleem.

Advertentie

Siri

Ook zit er een microfoon in om bijvoorbeeld een telefoontje te plegen of om Siri een vraag te stellen, want de muziek komt uit een verbonden smartphone.

Het apparaat wordt bediend met drie knoppen op de rechterzijde. Hiermee kan het geluid harder en zachter worden gezet, een nummer vooruitgespoeld of de microfoon worden aangezet om een belletje te plegen of om Siri een opdracht te geven.

Twaalf uur nonstop muziek

Bose belooft dat de SoundWear Companion tot 12 uur nonstop muziek kan afdraaien. Een kwartiertje laden geeft het apparaat weer drie uur extra speeltijd. Behalve geluid trilt de nekband ook, als er een telefoontje binnenkomt. Volgens Bose is het nekapparaat bestand tegen zweet en regen, maar natuurlijk niet teveel. De band is flexibel genoeg om rond elke nek te passen, meldt Bose. Daarna zit hij zo comfortabel dat je compleet vergeet dat je hem om hebt, zegt de fabrikant.

Cover

Wie zo’n plastic geval rond zijn nek toch wat raar vindt staan, kan kiezen uit drie kleurige covers van textiel die beter bij de kleding passen. De nekluidspreker wordt opgeladen via een micro-b usb-poort.

Reacties (1)