FWD Awards: zo bepalen wij welke producten een award verdienen

FWD logos kleuren

Je hebt ze vast al voorbij zien komen in onze reviews en dossiers; de FWD Awards. Wij delen deze awards uit aan producten die (zeer) goed uit de test komen en volgens de experts van FWD een onderscheiding verdienen. We maken hiervoor gebruik van verschillende awards, maar wanneer krijg een product nu een award en wat betekenen ze precies?

Reviews

Voor individuele reviews maken we gebruik van drie awards:

  • FWD Excellent award: deze award wordt uitgedeeld aan een referentieklasse-product. De beste van de besten. Hier kijken we niet naar de prijs maar enkel naar de prestaties van een product, in vergelijking met de concurrentie in de complete productcategorie.
  • FWD Aanrader award: deze award wordt uitgereikt aan een zeer goed product dat tot de top behoort in zijn prijsklasse of (sub)productcategorie. Dit zijn aanraders van onze redactie.
  • FWD Kooptip: deze award wordt uitgereikt aan een product met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit kan dus ook een heel goedkoop product zijn, want uiteindelijk draait het om de beste verhouding tussen wat je krijgt en wat je betaalt.

Dossiers

FWD publiceert regelmatig dossiers waarin diverse producten uit een specifieke productcategorie met elkaar vergeleken worden. Hoewel de individuele reviews van deze producten onderscheiden kunnen worden met één van bovenstaande awards, focussen we in het dossier op de twee awards hieronder:

  • FWD Best getest award: deze award wordt uitgereikt aan het beste product uit de test, puur kijkend naar de belangrijkste prestaties.
  • FWD Beste koop award: deze award wordt uitgereikt aan het product met de beste prijs-kwaliteitsverhouding uit de test.

De FWD Awards worden door de experts in onze redactie toegewezen, met de belangrijkste stem voor de expert die de test(s) uitgevoerd heeft. We proberen hier alle facetten van producten en de prestaties ervan mee te nemen, en natuurlijk ook te kijken naar de (ontwikkelingen in) de markt. Zodra een award toegekend is wordt deze daarna niet meer gewijzigd of afgenomen, ook niet als de markt zes maanden later betere producten voortbrengt. Het toekennen van een award is immers een momentopname. Over het (niet) toewijzen van een award kan niet worden gecorrespondeerd.