Televisie

Wat is momenteel de beste 49″-50″ TV?

Beste allen,

Het is na een tiental jaren weer eens tijd voor een nieuwe TV.  Het valt mij op dat de televisies ondertussen een stuk gegroeid zijn.  55″ lijkt ergens wel de sweetspot voor prijs/beeldkwaliteit, maar helaas is de muurruimte die ik heb beperkt en kan ik er maximum een 49″ tot 50″ aan kwijt.

Mijn vraag is simpel : wat is nu de beste TV in het 49-50″ formaat, qua beeldkwaliteit en ook wel een beetje qua geluid ?  Smart TV mogelijkheden zijn ook altijd leuk, maar ik weet dat die snel verouderen en meestal toch eenvoudig extern te bekomen zijn met een chromecast, mediaspeler of iets dergelijks.

Ik ben niet zo merkgebonden.  Heb altijd Sony gehad en ben daar altijd heel tevreden over geweest.  Enkel Philips komt er bij mij nooit in (teveel problemen al gehad met dat merk).  Los daarvan heb ik geen echte eisen.  Het moet “gewoon goed” zijn voor ook wel een “leuke prijs” uiteraard.  Hoewel prijs niet primeert, want goedkoop is duurkoop.  Aan de andere kant hoeft het ook niet het duurste van het duurste te zijn.

Alle tips zijn welkom! Dank!

Bart

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (9)

Anoniem
11 april 2020 om 16:40

Sony, Panasonic en LG, werken met een IPS scherm als je voor 49 inch kiest. 50 Inch heeft een VA paneel en is zeer slecht in kleur vanuit schuin kijken. Een kwaaltje wat zowat ook ieder Samsung scherm heeft.

IPS schermen zijn warmer van beeld, dus rustiger voor je ogen.

Qua merk is Panasonic nummer 1, zeer weinig uitval, Sony/LG komen daar achteraan.

Bezoek voor een goed beeld een vakwinkel, bezoek geen Mediamarkt, BCC achtige winkels, die zijn uit op marge/bonus voor de verkoper en zullen je via een winkeldemo (die te fel is) naar een Samsung lullen omdat ze er zelf beter van worden.

 

0

Anoniem
11 april 2020 om 16:47

Bedankt voor het zeer snelle antwoord.  Dus ik leer : kies voor 49", geen 50".  Kies Panasonic, Sony of LG, maar zeker geen Samsung.  En ga naar een vakwinkel. (maar dat was ik toch al van plan)

Kijk, daar heb ik iets aan : ik neigde al naar een Samsung Qled, maar had op deze site al gelezen dat die in 49" formaat niet super goed was omdat de local dimming zones van het 49" model te groot zijn.

Vraagje nog: Is LG los van de beeldkwaliteit anders kwalitatief goed?  Want meestal zijn die toch nog iets goedkoper dan Sony en het moet toch ergens inzitten?

Wat ik ook wel belangrijk vind is de "responsiveness" van de TV op het indrukken van de afstandsbediening.  Ik heb al gezien bij goedkopere TV's dat die soms haast seconden achterkomen.  Is dat ook merkgebonden of heeft dat puur met het prijspeil van een bepaalde TV te maken?

Dank!

Bart

0

Anoniem
11 april 2020 om 16:59

Ik heb eens nazicht gedaan en ik vind in feite maar 1 Panasonic model op 49", de TX-49GX600E.  Inderdaad zeer goede specs, zo goed zelfs dat ik moeite heb om ze te geloven: 100Hz TV, voor 550 euro ongeveer?  Dat klinkt te goed om waar te zijn.  Daarnaast vind ik er geen enkele review van terug... strange.

Ik denk dat ik toch ergens ga "landen" met een Sony of een LG...

Groet,

Bart

 

0

Anoniem
11 april 2020 om 17:05

Na wat opzoekwerk kwam ik uit op de LG 49SM9000PLA.  49", 100Hz, Full array local dimming, IPS paneel, voor een dikke 700 euro.   Lijkt mij een goede kandidaat?

Opinies welkom!

Groet,

Bart

0

Sir oled
11 april 2020 om 17:39

Beste,

Als je deze nog kan vinden voor mij  nog altijd de beste middenklasser qua PQ :

https://tweakers.net/pricewatch/1158357/sony-kd-49xf9005-zwart.html

Succes !

 

0

Sir oled
11 april 2020 om 17:42

Beste,

Als je nog een klein beetje geduld hebt dan is de LG Cx 48 inch binnenkort leverbaar die zal gewoon gehakt maken van alle bovenstaande suggesties qua PQ maar niet goedkoop maar wel de beste in die afmeting.

 

Mvg,

0

Anoniem
11 april 2020 om 18:39

Beste Sir Oled : ik geloof je best dat die Sony heel goed is.  Ik twijfel daar zelfs geen moment aan, maar de prijs is ook niet min : ruw vergeleken is hij bijna twee keer zo duur als de LG.

Die LG Oled van 48" is idd ook heel interessant, maar zal wellicht nog een stuk duurder zijn.  Geloof me als ik zeg dat ik zeker twee jaar heb gewacht, specifiek op dat model.  Helaas blijkt LG het ook te weten dat velen op dit model zitten te wachten, en daarom maken ze hem nogal duur.  1700 euro adviesprijs als ik me niet vergis...

Voor de kamer waar deze 49" moet komen te hangen is dit in feite overkill, want het is een slaapkamer.  Dat ga ik dan ook niet doen, dat krijg ik thuis ook echt niet verkocht. :)  Maar binnen 1 à 2 jaar moet ik nog een 49" vervangen in een andere kamer, en hopelijk zal tegen dan de 48" Oled wat bereikbaarder zijn geprijsd.  Dat wordt dat hem, zeker weten.  (tenzij het 48" model dat Sony heeft aangekondigd mij meer kan bekoren, maar dat zien we dan we weer).

Bedankt om mee te denken!

Bart

0

Anoniem
11 april 2020 om 18:55

De LG 49sm90000 is inderdaad een prima toestel wat nog beperkt te koop is rond 750. De genoemde panasonic is geen 100hz maar 50. Afgelopen jaar heeft Pana geen 100hz gehad muv Oled. Dit jaar komt deze wel. De Sony 9005 heb ik gezien, getest, werkt met een VA paneel, beeld is goed maar de processor heeft veel last bij snelle beelden. Deze naast de 8 serie gezien en die had er geen last van. Dus is volgens mijn mening de LG de beste optie momenteel. Dnel beslissen want ze zijn bijna op in de winkels. De opvolger Nano 49 is er al. 250 euro hoger in prijs.

0

Sir oled
12 april 2020 om 17:57

Beste Bart,

Voor slaapkamer zeker overkill maar je weet nooit welke goede punten je weet te scoren om toch te zorgen dat de vrouw deze huizes overstag gaat !

In ieder geval veel succes en plezier met je aankoop .

0