Homecinema

Soundbars met één hdmi-poort?

Ik ben van plan om een LG OLED55C7V te kopen en ben aan het twijfelen tussen LG SJ8 en SJ9 (ik blijf in de LG-familie voor esthetische redenen), maar overal lees ik dat één van de grootste nadelen van deze soundbars de enige hmdi-poort is. Gezien de TV 4 hdmi-in’s heeft, is dat dan toch geen probleem? Of is het echt beter dat de soundbar als hub wordt gebruikt? Ik dacht dat deze LG TV’s een goede ‘pass through’ hadden (maar misschien interpreteer ik dat verkeerd, ik ben maar een leek op dit gebied).

Een tweede vraagje: is de atmos op de SJ9 wel de moeite waard? Gezien mijn vrouw het allemaal wat beperkt wil houden is ze eerder gewonnen voor de SJ8 die monteerbaar is op de TV…

alvast bedankt!

 

Rick

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (6)

Martijn Chel
12 juni 2018 om 14:33

Het is in principe geen probleem, ware het niet dat het gebruik van de soundbar of receiver als hub het voordeel heeft dat je alle audioformaten kunt beluisteren. Wanneer je doorstuurt via de tv is dit niet altijd het geval. Daar lees je hier meer over.

In onze SJ9 review lees je of Atmos de moeite waard is.

0

Anoniem
13 juni 2018 om 09:08

ik was op deze fantastische site terechtgekomen door uw review van de SJ9 :-)

Die link bevat inderdaad het antwoord waarnaar ik zocht. Alleen, hoe meer ik erover weet, hoe lastiger het wordt om een keuze te maken…

0

Sir oled
13 juni 2018 om 10:01

Beste,

De beste manier om je hdmi probleem op te lossen is deze ertussen te zetten ;

-https://www.avforums.com/review/digital-zone-s6-hvs-6208-4k-hdr-hdmi-splitter-review.13818

werkt perfect zoals je kan lezen en gedaan met eindeloos sukkelen met hdmi poorten .

Ik begrijp dat je om esthetische redenen bij de Lg familie wil blijven maar de Samsung K950  is in mijn ogen de betere soundbar met een bijna onklopbare kwaliteit / prijsverhouding . Nu al te vinden voor rond 1000 euro.

Voor Atmos geluid is dit nog altijd  de beste soundbar  zelfs nog beter dan de Yamaha ysp 5600 die ik zelf heb.

Om de keuze wat uit te breiden ;

- https://www.avforums.com/review/samsung-hw-k950-dolby-atmos-soundbar-review.12848

Wat fabrikanten ook beloven zonder achterliggende drivers is het onmogelijk om een echt atmos gevoel te creëren  , teleurstelling is het gevoel dat je er aan overhoudt om je zuurverdiende centen aan een mooie soundbar zonder al te veel inhoudt uitgeeft.

Succes !

0

Anoniem
13 juni 2018 om 19:37

Al gedacht aan goede soundplate, ik heb de tv die U wilt kopen net gekocht en op een soundplate  gezet, gaat perfect zonder enige vorm van extra gaatjes boren in de muur met als voordeel het geluid komt van ooghoogte.

Veel succes met uw keuze.

Ludo

0

Anoniem
14 juni 2018 om 09:52

Aan soundplates heb ik niet gedacht omdat ik het niet goed genoeg ken en dat dat sowieso niet in het gamma van LG zat.

Nu heb wel iets verder gekeken naar de modellen die het vaakst genoemd worden en o.a. de Yamaha ysp-5600 en vooral de samsung K850 (zonder rear speakers, want dat is hier geen mogelijkheid) leken mij erg interessant.

Ik volg de nieuwsberichtjes sinds een jaar op deze site om toch een beetje de bomen door het bos te beginnen zien en het enige wat ik zo vreemd blijf vinden is dat men fantastische middle tot high end beeldschermen blijft aanbieden met een belabberd ingebouwd audiosysteem. Met wat LG vorig jaar deed met hun topmodel en samsung met hun 'one connect hub' dacht ik dat dit jaar de trend verder zou gezet worden om zo'n dun mogelijk 'muur' tv's te ontwikkelen met zo weinig mogelijk kabels die ernaar toe lopen.

0

Anoniem
14 juni 2018 om 17:32

Als je echt surroundgeluid wil krijgen moet echt investeren in toestellen.  Echte 5.1 opstelling vraagt 6 zes speakers. Het hangt allemaal af wat je wilt. Ik heb verschillende demonstraties van zogenaamde  surroundsystemen met 2 of 3 luidsprekers van goedkoop tot duur, maar die kunnen niet op tegen een klassieke 5.1. De industrie komt om de zoveel tijd met nieuwe systemen, en veel mensen vallen ervoor, zie vb 3D TV wat een flop. Wat vandaag hot is, wordt morgen al naar de prullenbak verwezen. Men maakt de mensen zot. Ik was 6 jaar toen ik mijn LP kreeg, nu 53 jaar later en een aantal miskopen later ben ik geleerd. Daarom raadt ik je aan eerst goed na te denken wat je wilt. Maar reken ermee dat goed materiaal geld kost. Noot : vandaag is atmos maar wat is het morgen?

ik bezit een zeer degelijk 5.1 systeem en houd me eraan. De soundplate die ik gekocht heb is van Cambridge Audio en is goed in klank maar voor de rest zeer basic.

Veel succes

Ludo

0