Homecinema

Sonos de beste soundbar voor Samsung Q95T?

Ik heb sinds kort een 55” Samsung tv Q95T met one connect box en overweeg de aanschaf v/e Sonos Arc soundbar icm een sub en surroundspeakers. Ik zie veel blogs die problemen melden met de e-arc verbinding (geen of wegvallend geluid). Klopt dit? Zo ja wat is een goed alternatief?

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (2)

Bart de la Fosse
18 december 2020 om 11:33

Wanneer je op zoek gaat naar problemen in een dergelijk geval, dan ga je ze vinden bij een rondje Google. De mensen met problemen melden zich eerder. En het is dan niet altijd af te leiden of het ligt aan de soundbar dan wel aan de combinatie met de tv, de bekabeling, een instelling of een softwareprobleem.

eARC-verbindingen gebruiken een iets ander deel van de HDMI-kabel, dus een aantal klachten over eARC-soundbars heeft daar mee te maken. Zie ook ons achtergrondartikelen over HDMI-kabels en eARC. De Samsung HW-Q90R of de nieuwe Q950T zijn wat ons betreft ook interessante alternatieven voor de Sonos Arc, althans voor tv-kijken en film. Voor muziek biedt Sonos meer opties.

https://fwd.nl/beeld/hdmi-earc-extended-audio-return-channel-wat-is-het-en-hoe-werkt-het/

0

harhemm
19 december 2020 om 12:31

Bedankt voor de reactie. Ik had in eerste aanleg de genoemde soundbars van Samsung op het oog maar deze werden me afgeraden door de leverancier (Expert) vanwege tegenvallende connectivity (surround speakers vallen regelmatig uit). Zo is het steeds wat..

0