Overig

Signalering op brievenbus?

Ik woon op de 4e in een appartementsgebouw. De brievenbussen bevinden zich in de hal beneden. Is er een bestaand iets dat ik op of in mijn brievenbus kan plaatsen en dat mij een seintje geeft als er een krant of brief in de bus wordt gedaan?

Een antwoord toevoegen

Je kunt alleen een antwoord plaatsen met een account op FWD.nl. Met een account krijg je een overzicht van je vragen en antwoorden, kun je eigen vragen en antwoorden bewerken, en krijg je een notificatie zodra er een antwoord gegeven is.

Antwoorden (3)

Bart de la Fosse
05 juli 2019 om 13:20

Je zou kunnen denken aan een Z-wave sensor in je brievenbus. Dit in combinatie met een z-wave gateway als Fibaro, Homey, Zipato etc om het te programmeren. Uitdaging is de afstand tussen de sensor en je appartement op de 4e etage ivm de signaalsterkte. Dit zou je weer kunnen tackelen met een z-wave-versterker, maar je zit natuurlijk wel in een openbare ruimte (plaatsing, risico op diefstal). Een zoekopdracht in Google zal je ook veel inzichten geven in de mogelijkheden. Ik hoop dat we je een beetje op het goede spoor hebben gezet. Succes!

0

Anoniem
10 juli 2019 om 09:26

Dank, ik ga op dit spoor verder. Maar zoals je zegt, de signaalsterkte zou een probleem kunnen zijn.

0

RuudBax
11 juni 2021 om 17:53

Ik maak de kleine kastjes hiervoor in 2 versies.
1: op basis van een bewegingsmelder, ruststroom < 50 uA, lithium batterijen 4x
en een Gsm melder voor het versturen van een sms. Simkaart abonnement nodig voor sms'en. Voor 2,50 € per maand geregeld met 500 SMS'en

2: Wat uitgebreider met batterij bewaking, openen postkastje schakelt de functie tijdelijk uit. Geen SMS maar kortstondig bellen met GSM. Dit is op basis van een microprocessor, GSM module en hetzelfde batterijpakkertje. Op basis van een zeer beperkte ruststroom en GSM gebruik van 5 min/dag kan de batterij dit maanden volhouden.

0