Homecinema

Samsung hw-n950 / -k950 kwaliteit?

hoi ik heb een vraag ik heb zelf een edifier s760d surround system die ik heel goed vind maar ik zat er aan te denken om over te stappen naar dolby atmos en heb deze soundbars gezien en hele goed revieuws over gezien en de n950 komt binnenkort en die is nog beter maar ik vraag me af hoe zijn deze soundbars vergeleken met mij surround set want ik wil er niet op achteruit gaan

Een antwoord toevoegen

Je mag geen antwoorden toevoegen!

Antwoorden (16)

Anoniem
20 augustus 2018 om 10:20

Een soundbar is een optische oplossing, voor het oog. Over het algemeen klinken ze nooit zo goed als een set met losse luidsprekers, zuilen met een echte versterker.

0

Anoniem
20 augustus 2018 om 11:22

oke dat snap ik maar vergeleken met mij surround set waar 5 sateliet speakers zijn en geen zuilen

0

Sir oled
20 augustus 2018 om 12:31

Beste,

Persoonlijk zou ik de eerste reviews van de samsung soundbar afwachten ,wat nieuwer is niet altijd perse beter.  Zal het beter klinken als je edifer hmmm , het zal er beter en strakker uitzien en meer formaten ondersteunen met hdmi aansluiting .

In u geval zou ik hem eventueel aankopen bij Amazon  dan heb je een maand de tijd om hem uit te testen en indien je niet tevreden kan je hem nog altijd terug sturen en heb je je geld terug .

Succes !

0

Bart de la Fosse
20 augustus 2018 om 13:27

In het algemeen zal de geluidsbeleving beter zijn op een goed systeem met losse speakers. Je kunt idd wel over meer formaten beschikken. Ga eerst eens luisteren als het beschikbaar is hoe eea bevalt :)

0

Anoniem
20 augustus 2018 om 20:04

Oke maar de edifier was 600 euro met de versterker die in de subwoofer zit en de samsung/ harman kardon gaat 1500 kosten dan zal dat toch wel beter moeten gaan klinken?

0

Sir oled
21 augustus 2018 om 09:46

Beste,

Nee niet per se , Samsung werkt  met geluidsprojectie die je de illusie geven dat het geluid je omsingeld.

Fysiek geluid uit elk van je speakers is nog iets anders dus er zit niets anders op dan zelf eens uit te testen.

Misschien toch eens de bovenstaande tip volgen .

Succes !

0

Anoniem
21 augustus 2018 om 10:43

Klopt niet helemaal wat je zegt want de samsung heeft surround achter speakers dus je krijgt wel degelijk echte surround sound maar ik ga hem zeker eerst testen voordat ik beslissing nemen bedankt!

0

Sir oled
22 augustus 2018 om 11:12

Inderdaad , ook hier wordt de upfiring techniek gebruikt  met  geluid uit de achterste speakers die ook het geluid projecteren om het atmos effect te bekomen. ( enkel bij de n-of k 950 en in optie bij de k of n-850 reeks)

Het is heel lastig zo niet bijna onmogelijk om een soundbar te laten klinken als een 5.1 of 7.1 set.

Vooral heel veel testplezier !

0

Anoniem
23 augustus 2018 om 00:14

Bij n950 zitten achterspeakers als je dan een film afspeeld in gewoon 5.1 dan heb je gewoon echte 5.1 surround sound de atmos effect word inderdaad via weerkaatsing gedaan maar de 5.1 niet die gaat gwn via de speakers

0

Anoniem
29 augustus 2018 om 12:36

Ga het inderdaad eerst eens testen. Ik heb de HW-K950. Ook een dolby atmos soundbar met draadloze achterspeakers en subwoofer.  Echter, een bekend probleem met de draadloze techniek van Samsung soundbars is het continue verliezen van het contact met de draadloze boxen! Nu schijnt deze issue wel opgelost te zijn met de nieuw generatie soundbars van Samsung. Echter, testen kan nooit kwaad!

Ook zijn er vele andere problemen door mij waargenomen zoals het weigeren van het doorgeven van signalen. Zo komt het bij mij regelmatig voor dat het beeld niet doorgegeven word maar wel het geluid of soms beiden niet. Moet dan de soundbar uit- en weer inschakelen. Dit kan nooit de bedoeling zijn!

Ook weigert het bij mij 3D en dolby atmos op hetzelfde moment door te geven. Het kan niet liggen aan het apparatuur wat ik eraan heb hangen. Hij weigert het bij zowel mijn xbox one x als bij de blu-ray speler. Beide ondersteunen overigens 3D, HDR en dolby Atmos. Ook lees ik veel mensen met dezelfde klachten.

Nu word de mijne volgende week opgehaald maar heb er een beetje een hard hoofd in dat de problemen met de achterspeakers en subwoofer word opgelost. Ik heb namelijk op internet veel ervaringen gelezen over mensen die met het zelfde probleem de sounbar ter reparatie hebben opgestuurd maar dat na reparatie zij met hetzelfde probleem bleven zitten.

Nu heb ik mijn soundbar al een jaar in bezit en ik ben niet van plan mijn soundbar elke keer ter reparatie op te sturen. Weet iemand mijn rechten hier in? Als blijkt dat dezelfde problemen blijven dan zullen ze waarschijnlijk het omruilen voor hetzelfde model met dezelfde bekende problemen? Dat wil ik niet! Maar als ik het geld alsnog terug krijg dan zal ik mogelijk de dagwaarde terug krijgen en dat is de prijs waarvoor de soundbar op die dag verkocht word? Dat zou dan €999 euro zijn? Voor een product waar ik vorig jaar €1400 euro voor heb betaald zou dat flink zuur zijn! Maar ja beter iets als niets! Het hoort gewoon een deugdelijk product te zijn!

0

Sir oled
29 augustus 2018 om 16:16

Beste,

Ondersteuning bij klachten en/of defecten bij de audioafdeling schijnt noot een prioriteit te zijn geweest bij Samsung. Zeer verhelderend relaas maar zeker geen reclame voor dit soundbar model.

Wat betreft uw vraag over de geld teruggave daar vrees ik dat ze vrij stug zullen zijn en het zal verzanden in een welles - nietes spelletje. Hopelijk komen ze over de brug met een degelijk voorstel.

Anders kan u een keer een ombudsman raadplegen die helpen u ongetwijfeld verder.

Succes !

0

Anoniem
11 september 2018 om 18:41

Hallo ik heb de hw-n950 en de soundbar bevalt me prima. Nee het geluid  van een cdtje haalt het niet bij mn oude JBL Northridge e100 serie maar ik vind wel dat het dicht in de buurt komt. Op zich al knap voor een soundbar. Atmos en dts X klinkt super. Achterboxen zijn lekker luid. Heb wel een keer gehad dat het geluid wegviel tijdens Saving private Ryan. Maar is tot op heden eenmalig. De Atmos 2015 demo disc is tevens een mooie geluidsdemonstratie. En laten we Blade runner 2049 niet vergeten. Allemachtig het huis trilt bij de INTRO.

Vooralsnog een tevreden owner.

 

 

0

Anoniem
01 oktober 2018 om 11:08

Zelf heb ik mijn home cinema 7.2 vervangen door de hw-k950. Man wat een geluid! Ik mis mijn kasten van speakers niet hoor. Maar dat is natuurlijk mijn beleving. De subwoofer geeft mooie diepe bas en het upfiring gedoe werkt naar mijn mening top! Hij oogt heel klein maar het geluid is heel breed. Met wat atmos testjes kan je hem het beste testen. Vooral de amaze atmos demo is aan te raden ook lijkt het nu alsof de surround speakers beter hoorbaar zijn dan mijn rear kasten die ik eerst had. Denk zelf dat het ook door het upfire gedeelte komt. Ook met simpel 5.1 via netflix komt ook geluid via de upfiring speakers. Ehm wat nog ohja ik weet niet of het veel meerwaarde heeft om een paar honderd euro extra uit te geven voor de N950. Voor die 2 side firing speakers meer? Dolby atmos en dts x zal toch niet heel veel verschillen op deze sets.

0

Sir oled
01 oktober 2018 om 12:52

Beste,

Niet volledig akkoord , het is wel degelijk een meer dan geslaagde upgrade naar de n 950 , andere speakers beter en breder geluidsveld ook nu DTS-X  ondersteuning en betere wi-fi connectie met de achter speakers en een up gegrade Bluetooth ondersteuning. Die 500 euro extra moet iedereen voor zichzelf uitmaken . Each to his own.

0

Anoniem
08 oktober 2018 om 01:32

ik heb hem ook gekocht en hij komt rond 10 okt, bij diverse zaken is er 20 procent korting geweest en nu een cashback van 250 euro dus al met al een leuke hap van de prijs af.

0

Anoniem
17 oktober 2019 om 20:38

Voor mij nooit meer. Het ding moet gewoon doen waar het voor bedoeld is en dat doet het niet.

Instellingen is een ramp voor een leek.

0